Ταξίδια Μέσα Από Τη Λογοτεχνία!

Η Λογοτεχνία είναι για μένα ένα "παράθυρο" σε έναν μαγικό κόσμο. Κάθε βιβλίο μας "ταξιδεύει" σε κόσμους πραγματικούς, ή φανταστικούς, τωρινούς, μελλοντικούς, ή παρελθοντικούς. Ένα είναι το μόνο σίγουρο, κάθε βιβλίο που μας ενθουσιάζει, μας εντυπωσιάζει, ή μας μαγεύει θέλουμε να το μοιραστούμε με άλλους φίλους - αναγνώστες. Έτσι κι εγώ, θέλω να μοιραστώ με όλους εσάς όσα βιβλία με ενθουσίασαν και με "γέμισαν" με πρωτόγνωρες ιδέες, εικόνες και συναισθήματα. Σαφώς και η άποψη του κάθε αναγνώστη είναι μοναδική και ένα βιβλίο που εμείς λατρέψαμε μπορεί κάποιος άλλος να το αντιπάθησε, ή ακόμα και να το μίσησε... Μέσα από αυτή την οπτική θεωρώ φρόνιμο να μη σχολιάζω όσα βιβλία δεν με εντυπωσίασαν, ή μου άφησαν αρνητικά συναισθήματα, διότι αυτά είναι απολύτως υποκειμενικά. Δεν θα ήθελα να προκαταλάβω αρνητικά κανέναν αναγνώστη, αποτρέποντάς τον από το να διαβάσει ένα βιβλίο το οποίο, ενδεχομένως, να τον ενθουσιάσει. Κάθε βιβλίο απαιτεί το κατάλληλο περιβάλλον, το υπόβαθρο και την ανάλογη διάθεση για να εκτιμηθεί, οπότε μην αποκλείετε ποτέ τίποτα. Η έκφραση και αποτύπωση της δικής μου γνώμης για κάθε βιβλίο, αλλά και των απόψεων και σχολιασμών άλλων φίλων - αναγνωστών που αναγράφονται στη σχετική κατηγορία, έχουν μοναδικό σκοπό να εκφράσουν το θαυμασμό μας για ορισμένα βιβλία που θεωρούμε άξια λόγου και θέλουμε να γίνουν ευρέως γνωστά, βοηθώντας έτσι τους φίλους - αναγνώστες στην επιλογή του επόμενου βιβλίου που θα διαβάσουν. Πάντοτε με το μεγαλύτερο σεβασμό και θαυμασμό για όλους τους συγγραφείς, που μέσα από τις σελίδες των βιβλίων τους μας "ταξιδεύουν" μακριά από την εκάστοτε πραγματικότητα ή μας βοηθούν να την κατανοήσουμε καλύτερα, αλλά σε κάθε περίπτωση "στολίζουν την ψυχή μας", ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Κλειώ Ισ. Τσαλαπάτη

Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2014

"Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ", της Ελένης Τσαμαδού - Γράφει η Κλειώ Τσαλαπάτη


«Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ», της Ελένης Τσαμαδού – Γράφει η Κλειώ Τσαλαπάτη
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Σελίδες: 528
Τιμή: 15,93 €

Ένα βιβλίο που τέλειωσα μέσα σε λίγες μέρες και με άφησε πραγματικά για ακόμη μία φορά ενθουσιασμένη!!! Ελένη Τσαμαδού!!! Ότι και να πω για αυτή την εξαιρετική συγγραφέα θα είναι λίγο...
Μια υπόθεση που σε μαγνητίζει από την πρώτη στιγμή και σε κάνει τη μία να "σπαρταράς" από τα γέλια, με την ντοπιολαλιά που χρησιμοποιεί στο μεγαλύτερο μέρος του βιβλίου, και την άλλη να μένεις άναυδος από την μαεστρία με την οποία χειρίζεται το λόγο, τα πρόσωπα και τις καταστάσεις.
Οι ήρωες περνούν από σαράντα κύματα, από καταστάσεις και συγκυρίες κοσμογονικές για την πατρίδα μας και για τους ίδιους, κάποιοι δικαιώνονται, κάποιοι άλλοι όχι, γιατί έτσι είναι η ζωή, πολλές φορές άδικη! Όμως η συγγραφέας, μας παίρνει από το χέρι και μας σεργιανάει από την Πελοπόννησο του τέλους του 19ου αιώνα, στην Αμερική των μεταναστών, το περίφημο "ΠΑΤΡΙΣ" και το νησί Έλις Άϊλαντ των αρχών του 20ου αιώνα, στα τραγικά γεγονότα των δύο παγκοσμίων πολέμων που συντάραξαν όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο, για να καταλήξει στην Ελλάδα του 21ου αιώνα και την, έστω και καθυστερημένη, δικαίωση της τελευταίας ηρωΐδας Ανέζως-Τζούλης!!!
Μόνο ένα μεγάλο ευχαριστώ μπορώ να απευθύνω στην μεγάλη συγγραφέα κ. Τσαμαδού και να σας προτείνω να διαβάσετε αυτό το εξαιρετικό βιβλίο!!!      

Υπόθεση Οπισθόφυλλου:

"Τη συμβουλή της μάνας της, "Μεσημέρι κάτω από συκιά μην κοιμηθείς, έρχονται τα ξωτικά και σου παίρνουν τη λαλιά", δεν την άκουσε η Ανέζω. . . Κάτω από τη συκιά κοιμήθηκε στη λάβρα του μεσημεριού. Σαν ήρθε όμως το ξωτικό δεν της πήρε τη μιλιά· το κορμί και την καρδιά της ζήτησε και πήρε, σφραγίζοντας έτσι τη μοίρα της και τη μοίρα των επόμενων γενιών. Ανέζω, Σοφούλα, Τζούλη, Γιώργης, Μένης, Κωστής, Τάσης· γυναίκες και άντρες σε διαφορετικές εποχές, σε διαφορετικές κοινωνίες. Έρωτες χωρίς μέλλον και χαμένα όνειρα, προδοσίες και μίση πλέκουν τον ιστό της ζωής τους. Με φόντο την ελληνική επαρχία στα τέλη του 19ου αιώνα, την Αμερική των πρώτων μεταναστών, την Αθήνα του Μεσοπολέμου και την Ελλάδα της Κατοχής, ξετυλίγεται μια συγκλονιστική ιστορία!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου