Ταξίδια Μέσα Από Τη Λογοτεχνία!

Η Λογοτεχνία είναι για μένα ένα «παράθυρο» σ' έναν μαγικό κόσμο. Κάθε βιβλίο μάς ταξιδεύει σε κόσμους πραγματικούς ή φανταστικούς, τωρινούς, μελλοντικούς ή παρελθοντικούς. Ένα είναι το μόνο σίγουρο, κάθε βιβλίο που μας ενθουσιάζει, μας εντυπωσιάζει ή μας μαγεύει θέλουμε να το μοιραστούμε με άλλους φίλους-αναγνώστες. Έτσι κι εγώ, θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα βιβλία με ενθουσίασαν και με «γέμισαν» με πρωτόγνωρες ιδέες, εικόνες και συναισθήματα. Σαφώς και η άποψη του κάθε αναγνώστη είναι μοναδική και ένα βιβλίο που εμείς λατρέψαμε μπορεί κάποιος άλλος να το αντιπάθησε ή ακόμα και να το μίσησε... Μέσα από αυτήν την οπτική θεωρώ φρόνιμο να μη σχολιάζω όσα βιβλία δε με εντυπωσίασαν ή με άφησαν αδιάφορη, διότι η άποψή μου είναι απολύτως υποκειμενική. Δε θα ήθελα να προκαταλάβω αρνητικά κανέναν αναγνώστη, αποτρέποντάς τον από το να διαβάσει ένα βιβλίο το οποίο, ενδεχομένως, να τον ενθουσιάσει. Κάθε βιβλίο απαιτεί το κατάλληλο περιβάλλον, το υπόβαθρο και την ανάλογη διάθεση για να εκτιμηθεί, οπότε μην απορρίπτετε ποτέ τίποτα. Η έκφραση και αποτύπωση της δικής μου γνώμης για κάθε βιβλίο, αλλά και των απόψεων και σχολιασμών άλλων φίλων-συγγραφέων-αναγνωστών που αναγράφονται στη σχετική κατηγορία, έχουν μοναδικό σκοπό να εκφράσουν τον θαυμασμό μας για ορισμένα βιβλία που θεωρούμε άξια λόγου και θέλουμε να γίνουν ευρέως γνωστά, βοηθώντας έτσι τους αναγνώστες στην επιλογή του επόμενου βιβλίου που θα διαβάσουν. Πάντοτε με το μεγαλύτερο σεβασμό και θαυμασμό για όλους τους συγγραφείς, που μέσα από τις σελίδες των βιβλίων τους μας «ταξιδεύουν» μακριά από την εκάστοτε πραγματικότητα ή μας βοηθούν να την κατανοήσουμε καλύτερα, αλλά σε κάθε περίπτωση «στολίζουν την ψυχή μας», ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Κλειώ Ισιδ. Τσαλαπάτη

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2017

ΚΛΗΡΩΣΗ 4/6/2017 - «ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ», του Βαγγέλη Βουραζάνη - Εκδόσεις ΒΑΡΦΗ

Την Κυριακή 4/6/2017 θα κληρώσουμε τρία (3) αντίτυπα του νέου, εξαιρετικού αστυνομικού μυθιστορήματος του Βαγγέλη Βουραζάνη με τίτλο  ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ», προσφορά των εκδόσεων ΒΑΡΦΗ και του συγγραφέα.

Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας ακολουθείστε απαραίτητα ΟΛΑ τα παρακάτω βήματα:
(1) Εγγραφείτε ως ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ στο μπλογκ μας «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ», με «Δημόσια Παρακολούθηση», ώστε να είστε ορατοί στους διαχειριστές. 
(2) Γράψτε μας, υποχρεωτικά, το ΣΧΟΛΙΟ σας στην παρούσα ανάρτηση στην ομάδα μας «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ», το οποίο και θα αποτελέσει αποκλειστικά τη συμμετοχή σας στον διαγωνισμό μας.
(3) Πατήστε, υποχρεωτικά, «ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ» στη σελίδα μας «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ»
(4) Πατήστε, υποχρεωτικά, «ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ» στη σελίδα του συγγραφέα Βουραζάνης Βαγγέλης.
(5) Κάνετε ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ της παρούσας ανάρτησης στο προφίλ σας, αν θέλετε να το δουν και οι φίλοι σας.
(6) Προσθέστε στην ομάδα μας «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ» προαιρετικά, όσους φίλους σας νομίζετε πως θα ήθελαν να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό μας.

Έγκυρα θεωρούνται τα σχόλια μόνο των συμμετεχόντων που έχουν ακολουθήσει όλα τα παραπάνω βήματα συμμετοχής στο διαγωνισμό μας (εννοείται ένα σχόλιο ανά άτομο, αλλιώς θα διαγράφεται το επιπλέον).

Ευχαριστούμε πολύ τις εκδόσεις ΒΑΡΦΗ και τον συγγραφέα για την προσφορά τους και ευχόμαστε σε όλους σας Καλή Επιτυχία!

ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ», του Βαγγέλη Βουραζάνη
Εκδόσεις: Βάρφη
Σελίδες: 533 & Τιμή: 15 €

Υπόθεση Οπισθόφυλλου:

«Όταν ο Μλάντεν Κούσοβιτς λαμβάνει τηλεφώνημα από τον μαθητή του και παλιό του προστατευόμενο στις φυλακές Κορυδαλλού, τέσσερα χρόνια μετά την απόδραση του, αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η στιγμή της κρίσης. Τα φαντάσματα πρέπει να ξορκιστούν.
Η ψυχή του Αχιλλέα Μακρίδη θα βρει γαλήνη μόνο όταν αποκαλυφθεί η αλήθεια σχετικά με την πλεκτάνη που έστησαν εις βάρος του, φορτώνοντας του ένα φόνο που ποτέ δεν έκανε, καταδικάζοντας τον και καταστρέφοντας τη ζωή του.
Η εκδίκηση είναι μονόδρομος, μέχρι τη βραδιά που τα μάτια του θα αντικρίσουν ξανά τα δικά της.
Εκείνος θυμάται. Εκείνη όχι. Η φωτιά του έρωτα όμως, ποτέ δε σβήνει...»

"Έχοντας διαβάσει τόνους βιβλίων ελλήνων και ξένων συγγραφέων, με τα χρόνια, άρχισα να γίνομαι όλο και πιο αυστηρή στις επιλογές μου, ψάχνοντας για το βιβλίο που θα κάνει τη μεγάλη διαφορά. Πιστεύω πως το μυθιστόρημα "ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ" την κάνει. Για μένα ο Βαγγέλης Βουραζάνης είναι συγγραφικό διαμάντι. Η πένα του με εξέπληξε, με μάγεψε και με καθήλωσε απο την πρώτη κιόλας σελίδα με την απίστευτα ώριμη -για το νεαρό της ηλικίας του- γραφή που μόνο ένας επιτυχημένος επαγγελματίας του είδους θα μπορούσε να διαθέτει. Θεωρώ ότι είναι γεννημένος συγγραφέας, και με το πρώτο κιόλας βιβλίο του θα αποτελέσει εκδοτικό φαινόμενο."

Χρυσηίδα Δημουλίδου, συγγραφέας

Διαβάστε ολόκληρη την κριτική για το βιβλίο στους «ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ»:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου