Ταξίδια Μέσα Από Τη Λογοτεχνία!

Η Λογοτεχνία είναι για μένα ένα «παράθυρο» σ' έναν μαγικό κόσμο. Κάθε βιβλίο μάς ταξιδεύει σε κόσμους πραγματικούς ή φανταστικούς, τωρινούς, μελλοντικούς ή παρελθοντικούς. Ένα είναι το μόνο σίγουρο, κάθε βιβλίο που μας ενθουσιάζει, μας εντυπωσιάζει ή μας μαγεύει θέλουμε να το μοιραστούμε με άλλους φίλους-αναγνώστες. Έτσι κι εγώ, θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα βιβλία με ενθουσίασαν και με «γέμισαν» με πρωτόγνωρες ιδέες, εικόνες και συναισθήματα. Σαφώς και η άποψη του κάθε αναγνώστη είναι μοναδική και ένα βιβλίο που εμείς λατρέψαμε μπορεί κάποιος άλλος να το αντιπάθησε ή ακόμα και να το μίσησε... Μέσα από αυτήν την οπτική θεωρώ φρόνιμο να μη σχολιάζω όσα βιβλία δεν με εντυπωσίασαν ή με άφησαν αδιάφορη, διότι η άποψή μου είναι απολύτως υποκειμενική. Δεν θα ήθελα να προκαταλάβω αρνητικά κανέναν αναγνώστη, αποτρέποντάς τον από το να διαβάσει ένα βιβλίο το οποίο, ενδεχομένως, να τον ενθουσιάσει. Κάθε βιβλίο απαιτεί το κατάλληλο περιβάλλον, το υπόβαθρο και την ανάλογη διάθεση για να εκτιμηθεί, οπότε καλό θα είναι να μην απορρίπτουμε ποτέ τίποτα. Η έκφραση και αποτύπωση της δικής μου γνώμης για κάθε βιβλίο -αλλά και των απόψεων και σχολιασμών άλλων φίλων-συγγραφέων-αναγνωστών, που αναγράφονται στη σχετική κατηγορία-, έχουν ως μοναδικό σκοπό να εκφράσουν τον θαυμασμό μας για ορισμένα βιβλία που θεωρούμε άξια λόγου και θέλουμε να γίνουν ευρέως γνωστά, βοηθώντας έτσι τους αναγνώστες στην επιλογή του επόμενου βιβλίου που θα διαβάσουν. Πάντοτε με το μεγαλύτερο σεβασμό και θαυμασμό για όλους τους συγγραφείς, που μέσα από τις σελίδες των βιβλίων τους μας «ταξιδεύουν» μακριά από την εκάστοτε πραγματικότητα ή μας βοηθούν να την κατανοήσουμε καλύτερα, αλλά σε κάθε περίπτωση στολίζουν την ψυχή μας, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Κλειώ Ισιδ. Τσαλαπάτη

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

«ΠΕΡΠΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΣΟΥ», της Μαίρης Κόντζογλου - Γράφει η Κλειώ Τσαλαπάτη

«ΠΕΡΠΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟ ΣΟΥ», της Μαίρης Κόντζογλου - Γράφει η Κλειώ Τσαλαπάτη
Εκδόσεις: Λιβάνη
Σελίδες: 646
Τιμή: 6,93 €

Ένα βιβλίο που ξαναδιάβασα μέσα ένα χρόνο! Είναι το πρώτο βιβλίο που διάβασα της αγαπημένης πλέον Μαίρης Κόντζογλου και θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου! Το "Περπάτα Με Τον Άγγελό Σου" είναι ένα βιβλίο-οδηγός για όλους εμάς που θέλουμε να αλλάξουμε κάποια κακώς κείμενα στη ζωή μας και που πιστεύουμε πως δεν έχουμε τη δύναμη. Λοιπόν, είτε δέχεστε την ύπαρξη του φύλακα-Άγγελου, είτε όχι, ένα είναι αδιαμφισβήτητο: όλοι διαθέτουμε την ψυχική δύναμη να αλλάξουμε αυτά που μας ενοχλούν, να διώξουμε αυτούς που μας απομυζούν ενέργεια και καλή διάθεση, να προσελκύσουμε ανθρώπους που μας ταιριάζουν και μας κάνουν να αισθανόμαστε σημαντικοί και αξιαγάπητοι και τέλος να αλλάξουμε τον τρόπο που μας βλέπουν όλοι γύρω μας. Αρκεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να τον αγαπήσουμε με όλες τις ατέλειές του και να πάρουμε το τιμόνι της ζωής μας στα χέρια μας. Εάν δεν αφήσουμε πλέον τους άλλους να μας "κουμαντάρουν" όπως αυτοί θέλουν, αλλά αποφασίσουμε να κάνουμε αυτό που ευχαριστεί εμάς, τα αποτελέσματα και οι αλλαγές που θα δούμε να μας συμβαίνουν, θα είναι συγκλονιστικές! 
Η ηρωΐδα του βιβλίου το κατάφερε και μάλιστα στο μέγιστο βαθμό! Βέβαια είχε βοηθό σταλμένο εξ ουρανού από τον Μεγάλο! Ο φύλακας-Άγγελός της γκαφατζής και επαναστάτης, συχνά δεν ακολουθούσε τη θεωρία αλλά έκανε δική του πράξη τις ανορθόδοξες μεθόδους του! 
Οι άνθρωποι-χαρακτήρες που πλαισιώνουν την Αρετή πολλοί και ετερόκλητοι, ο καθένας με τις δικές του αρετές και ελαττώματα, αλλά όσο κι αν τους κατακρίνει κανείς στην αρχή, η συγγραφέας με εξαιρετική μαεστρία μας προτρέπει να τους δούμε με άλλο μάτι. Να γνωρίσουμε σε βάθος την προσωπικότητα και τα βιώματα του καθενός και να αποφασίσουμε μόνοι μας εάν θα τους αγαπήσουμε ή θα τους μισήσουμε! Εγώ προσωπικά, εκτός από τον ίδιο τον Φύλακα-Άγγελο της Αρετής, τον Παραδεισάκη που θα τον θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή, τους αγάπησα όλους τους ήρωες, ακόμα και τη Στέλλα. Πρώτο και καλύτερο όμως θα ξεχωρίσω το λατρεμένο Αζόρ, το σκύλο της Αρετής!!!
Ένα βιβλίο που θα το θυμάστε σε όλη σας τη ζωή και κάθε φορά που θα το σκέφτεστε θα χαμογελάτε! 

Υπόθεση Οπισθόφυλλου:

"Η Αρετή, ένας άνθρωπος «κανονικός», ζει μια ζωή επίπεδη, ολιγαρκή, χωρίς εξάρσεις. Η πρώτη νιότη της κύλησε χωρίς να το καταλάβει, και απέμεινε να τραγουδάει, σε λάθος τέμπο, για έναν έρωτα ανεκπλήρωτο. Στο πλευρό της βρίσκονται οι μικροί μαθητές της και οι ενήλικοι συμμαθητές της από τη «Σαπφώ», τη χορωδία της. Απέναντί της στέκονται όσοι δεν την κατάλαβαν ποτέ: οικογένεια, φίλοι, πρώην, η μοίρα της η ίδια. Όλα αυτά, μέχρι τη στιγμή που Εκεί Πάνω, ένας νεοφώτιστος, φιλόδοξος άγγελος αναλαμβάνει την προστασία της. Αυθόρμητος, άπειρος και γκαφατζής, ο φύλακας άγγελος παρακολουθεί έκπληκτος τις ραγδαίες αλλαγές στην προστατευόμενή του. Το ίδιο και όσοι δεν έχαναν ως τότε την ευκαιρία να τη μειώσουν και να την πληγώσουν. Με μια Αρετή καινούρια, αποφασισμένη να προχωρήσει, όλα αλλάζουν: η πραγματικότητα διαδέχεται το θαύμα και τα Αστέρια δεν είναι πια τόσο μακρινά. Στην κυριολεξία. . ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου