Ταξίδια Μέσα Από Τη Λογοτεχνία!

Η Λογοτεχνία είναι για μένα ένα «παράθυρο» σ' έναν μαγικό κόσμο. Κάθε βιβλίο μάς ταξιδεύει σε κόσμους πραγματικούς ή φανταστικούς, τωρινούς, μελλοντικούς ή παρελθοντικούς. Ένα είναι το μόνο σίγουρο, κάθε βιβλίο που μας ενθουσιάζει, μας εντυπωσιάζει ή μας μαγεύει θέλουμε να το μοιραστούμε με άλλους φίλους-αναγνώστες. Έτσι κι εγώ, θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα βιβλία με ενθουσίασαν και με «γέμισαν» με πρωτόγνωρες ιδέες, εικόνες και συναισθήματα. Σαφώς και η άποψη του κάθε αναγνώστη είναι μοναδική και ένα βιβλίο που εμείς λατρέψαμε μπορεί κάποιος άλλος να το αντιπάθησε ή ακόμα και να το μίσησε... Μέσα από αυτήν την οπτική θεωρώ φρόνιμο να μη σχολιάζω όσα βιβλία δεν με εντυπωσίασαν ή με άφησαν αδιάφορη, διότι η άποψή μου είναι απολύτως υποκειμενική. Δεν θα ήθελα να προκαταλάβω αρνητικά κανέναν αναγνώστη, αποτρέποντάς τον από το να διαβάσει ένα βιβλίο το οποίο, ενδεχομένως, να τον ενθουσιάσει. Κάθε βιβλίο απαιτεί το κατάλληλο περιβάλλον, το υπόβαθρο και την ανάλογη διάθεση για να εκτιμηθεί, οπότε καλό θα είναι να μην απορρίπτουμε ποτέ τίποτα. Η έκφραση και αποτύπωση της δικής μου γνώμης για κάθε βιβλίο -αλλά και των απόψεων και σχολιασμών άλλων φίλων-συγγραφέων-αναγνωστών, που αναγράφονται στη σχετική κατηγορία-, έχουν ως μοναδικό σκοπό να εκφράσουν τον θαυμασμό μας για ορισμένα βιβλία που θεωρούμε άξια λόγου και θέλουμε να γίνουν ευρέως γνωστά, βοηθώντας έτσι τους αναγνώστες στην επιλογή του επόμενου βιβλίου που θα διαβάσουν. Πάντοτε με το μεγαλύτερο σεβασμό και θαυμασμό για όλους τους συγγραφείς, που μέσα από τις σελίδες των βιβλίων τους μας «ταξιδεύουν» μακριά από την εκάστοτε πραγματικότητα ή μας βοηθούν να την κατανοήσουμε καλύτερα, αλλά σε κάθε περίπτωση στολίζουν την ψυχή μας, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Κλειώ Ισιδ. Τσαλαπάτη

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

"ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΙΕΝΑ", της Αν Φορτιέ - Γράφει η Κλειώ Τσαλαπάτη

«ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΙΕΝΑ», της Αν Φορτιέ – Γράφει η Κλειώ Τσαλαπάτη
Εκδόσεις Ψυχογιός
Σελίδες: 624  
Τιμή: 15,69 €

Η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας είναι πασίγνωστη ανά τον κόσμο και έχουμε τον Ουΐλιαμ Σαίξπηρ να ευχαριστήσουμε για αυτό! Τί θα λέγατε όμως, αν τα επώνυμα άλλαζαν, όπως και η τοποθεσία της ιστορίας μας αυτής; 
Η ιστορία λοιπόν αρχίζει στην πραγματικότητα στη Σιένα, κάπου τον 14ο αιώνα. Το μίσος και η αντιπαλότητα δεδομένες για τις οικογένειες των Τολομέϊ και των Σαλιμπένι. Στη μέση όμως μπαίνει και η οικογένεια των Μαρεσκότι και ο έρωτας της Ιουλιέτας Τολομέϊ και του Ρωμαίου Μαρεσκότι δεν αργεί να φουντώσει και να παρασύρει στη δίνη του, όχι μόνο τους δύο άτυχους εραστές, αλλά και όσους εμπλέκονται γύρω από αυτούς. Η κατάρα αυτού του ανεκπλήρωτου έρωτα και όσων υπέφεραν εξαιτίας του ακολουθεί τους απογόνους των σαιξπηρικών ηρώων έως σήμερα. 
Η συγγραφέας, με μεγάλη μαεστρία μας διηγείται εναλλάξ την ιστορία των πρώτων τραγικών ηρώων και την ιστορία των σύγχρονων απογόνων τους. Το ενδιαφέρον αμείωτο συνεχώς και οι εικόνες σχεδόν κινηματογραφικές. Η περιπέτεια, ο έρωτας, η εκδίκηση, οι τραγωδίες οδηγούν στην αναμενόμενη κορύφωση και στη δικαίωση των πρώτων μέσα από τη ζωή των τελευταίων. 
Ένα πολύ όμορφο βιβλίο που μου άφησε πανέμορφες εικόνες και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα!

Υπόθεση Οπισθόφυλλου:

"Μετά το θάνατο της αγαπημένης της θείας και την αποκάλυψη ότι το πραγματικό της όνομα είναι Ιουλιέτα Τολομέι, η Τζούλι ταξιδεύει στη Σιένα, αποφασισμένη να μάθει όλη την αλήθεια για την καταγωγή της οικογένειάς της. Στην τραπεζική θυρίδα της μητέρας της βρίσκει ένα κουτί με το ημερολόγιο Ιταλού ζωγράφου του 1340, ένα παλιό αντίτυπο του σαιξπηρικού έργου Ρωμαίος και Ιουλιέτα κι ένα σωρό παραλλαγές της θρυλικής ιστορίας. Προσπαθώντας να σπάσει τον κώδικα που άφησε η μητέρα της και έχοντας στο κατόπι της επικίνδυνους δολοφόνους, η Τζούλι θα βρεθεί στον τάφο των αιώνιων εραστών και θα συνειδητοποιήσει ότι ίσως, στο σήμερα, ο έρωτάς τους μπορεί να έχει ευτυχισμένο τέλος. . . Μια ιστορία που αποδεικνύει ότι ο αληθινός έρωτας μπορεί να είναι πιο δυνατός από το θάνατο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου