.jpg)
"Η ΜΟΝΑΞΙΑ ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΟΝΗ - ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΕΣ", της Βασιλικής Λεβεντάκη - Γράφει η Κλειώ Τσαλαπάτη
Εκδόσεις: Λιβάνη
Σελίδες: 352
Τιμή: 11,20 €
Το βιβλίο αυτό το είχα αγοράσει εδώ και καιρό, αλλά όλο και κάποιο άλλο έπιανα στα χέρια μου για να διαβάσω. Τώρα που τελείωσα την ανάγνωσή του, έχω να δηλώσω πως κακώς το καθυστερούσα..!
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αστυνομικό μυθιστόρημα εποχής, αν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι. Η συγγραφέας μας μεταφέρει με μεγάλη δεξιοτεχνία στη Σύρο και συγκεκριμένα στην αρχοντική Ερμούπολη του 1908, όπου εκτυλίσσεται η πρωτότυπη και περίπλοκη υπόθεση του βιβλίου της.
Οι χαρακτήρες πολλοί, ο καθένας άρτια παρουσιασμένος, τόσο που νιώθεις πως τους έχεις ολοζώντανους μπροστά σου. Η αναπαράσταση της εποχής εξαιρετική τόσο που σε κάνει να αισθάνεσαι πώς ο χρόνος γύρισε πίσω, στην εποχή της μεγάλης ακμής της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.
Η πλοκή της υπόθεσης έντεχνα δοσμένη, έτσι ώστε να μη μπορείς να υποψιαστείς εύκολα ποιό είναι το μυστήριο, πίσω από τα γεγονότα. Η αγωνία κορυφώνεται σελίδα τη σελίδα, για να επέλθει η λύτρωση και η κάθαρση με απρόσμενο τρόπο, λίγο πριν τις τελευταίες σελίδες του βιβλίου.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην αγαπητή Βασιλική για αυτό το υπέροχο πρώτο μυθιστόρημά της, το οποίο μας υπόσχεται πολλά ακόμα εξαιρετικά βιβλία!
Υπόθεση Οπισθόφυλλου:
"Ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι βρίσκεται εγκαταλειμμένο σε μια αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά, μόνο, άρρωστο και με αμνησία. Στο λαιμό της κρέμεται μια τσίγκινη ταυτότητα: ΕΛΕΝΗ - 21 Μαΐου 1887.
Έξι χρόνια μετά, τη μέρα των γενεθλίων της Ελένης, ένας φόνος θα ταράξει τα νερά. Ο Παναγιώτου αναλαμβάνει την υπεράσπιση. Προσπαθώντας να λύσει το μυστήριο του εγκλήματος, ταξιδεύει στη Σύρο του 1908 με την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Ποτέ όμως δε φανταζόταν πως έμπλεκε σε ένα παζλ του οποίου και ο ίδιος ήταν ένα από τα κομμάτια που έλειπαν. Μυστικά κρυμμένα στο χρόνο, που καραδοκούν να φανερωθούν.
Τι κοινό έχει η τσίγκινη ταυτότητα της Ελένης με τις ταυτότητες που φορούσαν οι ορφανές του ορφανοτροφείου της Σύρου;
Ποια είναι η Ασπασία Σαγιά και τι ρόλο έχει διαδραματίσει στη ζωή του Παναγιώτου;
Σε αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα καλείται να αναζητήσει τις απαντήσεις ο αναγνώστης διαβάζοντας το συναρπαστικό μυθιστόρημα της Βασιλικής Λεβεντάκη, που μας μεταφέρει στην ατμοσφαιρική, γεμάτη μυστήρια και πάθη Σύρο στις αρχές του προηγούμενου αιώνα."
Το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα που διάβασα και πραγματικά εντυπωσιάστηκα από την γραφή της κας Λεβεντάκη. Η υπόθεση και η ατμόσφαιρά του με έκαναν να δω με άλλο μάτι το συγκεκριμένο είδος που πριν από το 'η μοναξιά δεν έρχεται μόνη" το κοίταζα καχύποπτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔήμητρά μου, ναι, και για μένα ήταν το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα από ελληνίδα συγγραφέα που διάβασα και νομίζω πως ήταν και καταλυτικό!
Διαγραφή