Ταξίδια Μέσα Από Τη Λογοτεχνία!

Η Λογοτεχνία είναι για μένα ένα «παράθυρο» σ' έναν μαγικό κόσμο. Κάθε βιβλίο μάς ταξιδεύει σε κόσμους πραγματικούς ή φανταστικούς, τωρινούς, μελλοντικούς ή παρελθοντικούς. Ένα είναι το μόνο σίγουρο, κάθε βιβλίο που μας ενθουσιάζει, μας εντυπωσιάζει ή μας μαγεύει θέλουμε να το μοιραστούμε με άλλους φίλους-αναγνώστες. Έτσι κι εγώ, θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα βιβλία με ενθουσίασαν και με «γέμισαν» με πρωτόγνωρες ιδέες, εικόνες και συναισθήματα. Σαφώς και η άποψη του κάθε αναγνώστη είναι μοναδική και ένα βιβλίο που εμείς λατρέψαμε μπορεί κάποιος άλλος να το αντιπάθησε ή ακόμα και να το μίσησε... Μέσα από αυτήν την οπτική θεωρώ φρόνιμο να μη σχολιάζω όσα βιβλία δεν με εντυπωσίασαν ή με άφησαν αδιάφορη, διότι η άποψή μου είναι απολύτως υποκειμενική. Δεν θα ήθελα να προκαταλάβω αρνητικά κανέναν αναγνώστη, αποτρέποντάς τον από το να διαβάσει ένα βιβλίο το οποίο, ενδεχομένως, να τον ενθουσιάσει. Κάθε βιβλίο απαιτεί το κατάλληλο περιβάλλον, το υπόβαθρο και την ανάλογη διάθεση για να εκτιμηθεί, οπότε καλό θα είναι να μην απορρίπτουμε ποτέ τίποτα. Η έκφραση και αποτύπωση της δικής μου γνώμης για κάθε βιβλίο -αλλά και των απόψεων και σχολιασμών άλλων φίλων-συγγραφέων-αναγνωστών, που αναγράφονται στη σχετική κατηγορία-, έχουν ως μοναδικό σκοπό να εκφράσουν τον θαυμασμό μας για ορισμένα βιβλία που θεωρούμε άξια λόγου και θέλουμε να γίνουν ευρέως γνωστά, βοηθώντας έτσι τους αναγνώστες στην επιλογή του επόμενου βιβλίου που θα διαβάσουν. Πάντοτε με το μεγαλύτερο σεβασμό και θαυμασμό για όλους τους συγγραφείς, που μέσα από τις σελίδες των βιβλίων τους μας «ταξιδεύουν» μακριά από την εκάστοτε πραγματικότητα ή μας βοηθούν να την κατανοήσουμε καλύτερα, αλλά σε κάθε περίπτωση στολίζουν την ψυχή μας, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Κλειώ Ισιδ. Τσαλαπάτη

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

«Ενημέρωση και Όροι Συμμετοχής στις ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ»

«Ενημέρωση και Όροι Συμμετοχής στις ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ»

            Αγαπητοί μας Φίλοι, την Δευτέρα 5/12/2016 ξεκινάμε κληρώσεις βιβλίων στην σελίδα μας «Φίλοι Της Λογοτεχνίας», στο κοινωνικό δίκτυο του Facebook, για πρώτη φορά. Η κάθε κλήρωση θα διαρκεί για δύο σχεδόν εβδομάδες, ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι αναγνώστες-μέλη, η ανάρτησή της θα δημοσιεύεται και στις δύο ομάδες μας στο Facebook, «Φίλοι Της Ελληνικής Λογοτεχνίας» και «Φίλοι Της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας», ενώ η λίστα με όλες τις αριθμημένες συμμετοχές των μελών και τους εκάστοτε τυχερούς θα αναρτάται μέσα σε εύλογο διάστημα στο παρόν ιστολόγιο. Η κάθε κλήρωση βιβλίων επιλέξαμε να πραγματοποιείται είτε στην σελίδα «Φίλοι Της Λογοτεχνίας» είτε στις επιμέρους ομάδες, ανάλογα εάν τα βιβλία θα είναι και Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, ή μόνο Ελλήνων και μόνο ξένων αντίστοιχα. Σε κάθε περίπτωση ο περιορισμένος χρόνος δεν μας επιτρέπει να κάνουμε ξεχωριστές κληρώσεις και στις δύο επιμέρους ομάδες και ταυτόχρονα στη σελίδα.
Οι περισσότεροι εκδοτικοί οίκοι έχουν την ευγενή καλοσύνη να προσφέρουν σε κάθε κλήρωση διάφορους επιλεγμένους τίτλους ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, με στόχο να ικανοποιούνται όσο το δυνατόν περισσότεροι συμμετέχοντες. Κάθε κλήρωση θα ξεκινά να δέχεται συμμετοχές τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και θα λήγει τις τελευταίες βραδινές ώρες του μεθεπόμενου Σαββάτου, οπότε και θα αναγράφεται με σχόλιο η επίσημη παύση συμμετοχών από μία εκ των τριών διαχειριστριών της σελίδας. Θα διαρκεί δηλαδή σχεδόν δύο ολόκληρες εβδομάδες.
Η κλήρωση των τυχερών αναγνωστών-μελών των ομάδων μας θα πραγματοποιείται μεταξύ 11 και 12 του πρωινού της αμέσως επόμενης Κυριακής (αφού καταρτιστεί η πλήρης λίστα των συμμετεχόντων και ελεγχθεί διεξοδικά από τις διαχειρίστριες) και θα αναρτάται το συντομότερο δυνατόν (δηλαδή εντός ολίγων λεπτών) στην σχετική ανάρτηση της κλήρωσης στη σελίδα και στις δύο ομάδες (στη συνέχεια και με ξεχωριστή ανάρτηση), όπου θα ειδοποιούνται και οι τυχεροί. Η κλήρωση θα διεξάγεται μέσω του αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού προγράμματος Random Name Picker, ώστε να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο αντικειμενική και αυτοματοποιημένη.
Κάθε νικητής έχει την υποχρέωση να αποστείλει, μέσω προσωπικού μηνύματος, μέσα σε μία εβδομάδα στην Κλειώ Τσαλαπάτη, τα στοιχεία του (πλήρες όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας) ώστε αυτά να κοινοποιηθούν στον εκάστοτε εκδοτικό οίκο και είτε να κρατηθεί το βιβλίο στο όνομά του ώστε να περάσει ο νικητής από τα γραφεία ή το βιβλιοπωλείο τους για να το παραλάβει (σε περίπτωση που είναι κάτοικος Αθηνών) είτε να του αποσταλεί το δώρο του από τον εκδοτικό στη διεύθυνση που έχει δηλώσει (σε περίπτωση που είναι κάτοικος επαρχίας).
Σε περίπτωση που κάποιος νικητής δεν ενημερώσει την διαχειρίστρια μέσα σε μία εβδομάδα (δηλαδή 7 ημερολογιακές μέρες) αυτόματα παύει να διεκδικεί το δώρο του χάνοντας το δικαίωμα παραλαβής του δωρεάν βιβλίου, το οποίο θα μεταφέρεται ξανά σε κάποια μελλοντική κλήρωση. Σε κάθε περίπτωση, τους ειδικούς όρους παραλαβής των δώρων (οι οποίοι ενδέχεται να διαφέρουν ανά εκδοτικό) θα σας τους αναφέρουμε ρητώς στην ανάρτηση κάθε κλήρωσης όπως αυτοί μας δηλώνονται.

«Όροι Συμμετοχής στις Κληρώσεις»

1) Πατήστε "ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ" ή "LIKE" στη σελίδα «Φίλοι της Λογοτεχνίας».
2) Πατήστε "ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ" ή "LIKE" στη σελίδα του εκάστοτε εκδοτικού.
3) Αφήστε το ΣΧΟΛΙΟ σας στην σχετική ανάρτηση της Κλήρωσης στη σελίδα των «Φίλων Της Λογοτεχνίας» ή στην εκάστοτε ομάδα και κάντε ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ της ανάρτησης στο προσωπικό σας προφίλ με "SHARE".
5) Προαιρετικά, εγγραφείτε ως μέλη στο ιστολόγιο των «Φίλων Της Λογοτεχνίας» όπου και θα ενημερώνεστε αναλυτικά για τους συμμετέχοντες και τους νικητές κάθε κλήρωσης, αλλά και για κριτικές βιβλίων και συνεντεύξεις συγγραφέων.

            Για οποιαδήποτε απορία, διευκρίνιση ή ερώτηση σχετικά με τη διεξαγωγή των κληρώσεων βιβλίων στη σελίδα μας είμαστε στη διάθεσή σας να σας απαντήσουμε μέσω προσωπικού μηνύματος στα προσωπικά μας προφίλ. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή και ευχόμαστε σε όλους τους Φίλους της Λογοτεχνίας καλή επιτυχία και καλές αναγνώσεις!

8 σχόλια:

  1. Καλή αρχή και καλή επιτυχία Κλειώ μου !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή μας αρχή Χριστίνα μου! Σε ευχαριστώ που είσαι εξ' αρχής και σταθερά δίπλα μου! Καλή μας επιτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλό ξεκίνημα εύχομαι και ότι καλύτερο για την εξαιρετική ομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστούμε πολύ Αναστασία μου για την ενεργή συμμετοχή σου στις ομάδες, τη σελίδα και το ιστολόγιο αλλά και για τις ευχές σου! Καλή επιτυχία σε όλους εύχομαι!

      Διαγραφή
  4. Υπεροχα δωρα!!!!Ευχαριστουμε πολυ...Καλες γιορτες!!!!! Gfc Ξανθουλα Κεσιδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστουμε πολυ για τις κληρωσεις βιβλιων. Χαιρομαι πολυ που σας βρηκα, η σελιδα σας ειναι πολυ ωραια! Ειμαι και εγω βιβλιοσκωληκας και αγαπω τα βιβλια.
    Ελισσάβετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή