Ταξίδια Μέσα Από Τη Λογοτεχνία!

Η Λογοτεχνία είναι για μένα ένα «παράθυρο» σ' έναν μαγικό κόσμο. Κάθε βιβλίο μάς ταξιδεύει σε κόσμους πραγματικούς ή φανταστικούς, τωρινούς, μελλοντικούς ή παρελθοντικούς. Ένα είναι το μόνο σίγουρο, κάθε βιβλίο που μας ενθουσιάζει, μας εντυπωσιάζει ή μας μαγεύει θέλουμε να το μοιραστούμε με άλλους φίλους-αναγνώστες. Έτσι κι εγώ, θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα βιβλία με ενθουσίασαν και με «γέμισαν» με πρωτόγνωρες ιδέες, εικόνες και συναισθήματα. Σαφώς και η άποψη του κάθε αναγνώστη είναι μοναδική και ένα βιβλίο που εμείς λατρέψαμε μπορεί κάποιος άλλος να το αντιπάθησε ή ακόμα και να το μίσησε... Μέσα από αυτήν την οπτική θεωρώ φρόνιμο να μη σχολιάζω όσα βιβλία δεν με εντυπωσίασαν ή με άφησαν αδιάφορη, διότι η άποψή μου είναι απολύτως υποκειμενική. Δεν θα ήθελα να προκαταλάβω αρνητικά κανέναν αναγνώστη, αποτρέποντάς τον από το να διαβάσει ένα βιβλίο το οποίο, ενδεχομένως, να τον ενθουσιάσει. Κάθε βιβλίο απαιτεί το κατάλληλο περιβάλλον, το υπόβαθρο και την ανάλογη διάθεση για να εκτιμηθεί, οπότε καλό θα είναι να μην απορρίπτουμε ποτέ τίποτα. Η έκφραση και αποτύπωση της δικής μου γνώμης για κάθε βιβλίο -αλλά και των απόψεων και σχολιασμών άλλων φίλων-συγγραφέων-αναγνωστών, που αναγράφονται στη σχετική κατηγορία-, έχουν ως μοναδικό σκοπό να εκφράσουν τον θαυμασμό μας για ορισμένα βιβλία που θεωρούμε άξια λόγου και θέλουμε να γίνουν ευρέως γνωστά, βοηθώντας έτσι τους αναγνώστες στην επιλογή του επόμενου βιβλίου που θα διαβάσουν. Πάντοτε με το μεγαλύτερο σεβασμό και θαυμασμό για όλους τους συγγραφείς, που μέσα από τις σελίδες των βιβλίων τους μας «ταξιδεύουν» μακριά από την εκάστοτε πραγματικότητα ή μας βοηθούν να την κατανοήσουμε καλύτερα, αλλά σε κάθε περίπτωση στολίζουν την ψυχή μας, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Κλειώ Ισιδ. Τσαλαπάτη

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

ΚΛΗΡΩΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ 28/5/2017 - Εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ



Την Κυριακή 28/5/2017 θα κληρώσουμε τρία (3) αντίτυπα του εξαιρετικού, κοινωνικού μυθιστορήματος του Natalio Grueso με τίτλο  «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ», προσφορά των αγαπημένων εκδόσεων Κλειδάριθμος.



Για να είναι έγκυρες οι συμμετοχές σας ακολουθείστε απαραίτητα ΟΛΑ τα παρακάτω βήματα:

(1) Εγγραφείτε ως ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ στο μπλογκ μας «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ», με «Δημόσια Παρακολούθηση», ώστε να είστε ορατοί στους διαχειριστές. 

(2) Γράψτε μας, υποχρεωτικά, το ΣΧΟΛΙΟ σας στην παρούσα ανάρτηση στην ομάδα μας «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ», το οποίο και θα αποτελέσει αποκλειστικά τη συμμετοχή σας στον διαγωνισμό μας.

(3) Πατήστε, υποχρεωτικά, «ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ» στη σελίδα μας «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ»

(4) Πατήστε, υποχρεωτικά, «ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ» στη σελίδα Facebook των εκδόσεων ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ.

(5) Κάνετε ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ της παρούσας ανάρτησης στο προφίλ σας, αν θέλετε να το δουν και οι φίλοι σας.

(6) Προσθέστε στην ομάδα μας «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ» προαιρετικά, όσους φίλους σας νομίζετε πως θα ήθελαν να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό μας.



Έγκυρα θεωρούνται τα σχόλια μόνο των συμμετεχόντων που έχουν ακολουθήσει όλα τα παραπάνω βήματα συμμετοχής στο διαγωνισμό μας (εννοείται ένα σχόλιο ανά άτομο, αλλιώς θα διαγράφεται το επιπλέον).



Ευχαριστούμε πολύ τις εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ για την προσφορά τους και ευχόμαστε σε όλους σας Καλή Επιτυχία!




Εκδόσεις: Κλειδάριθμος

Σελίδες: 264

Τιμή: 12,96 €



Υπόθεση Οπισθόφυλλου:



«Μια μαγευτική ιστορία για την ευτυχία και την ανθρώπινη ψυχή

Κάθε απόγευμα, όταν ο ήλιος χανόταν στη δύση, μια νεαρή Γιαπωνέζα με δειλό χαμόγελο και μελιά μάτια καθόταν στο γραφειάκι της και άνοιγε τα γράμματα που έβρισκε στο γραμματοκιβώτιό της…

Δεν είχε σημασία αν ήσουν όμορφος ή άσχημος, πλούσιος ή φτωχός, άνδρας ή γυναίκα, εύθυμος ή βασανισμένος, δυνατός ή αδύναμος… Το μόνο που μετρούσε εκεί ήταν οι λέξεις, ο χαραγμένος στίχος, το συναίσθημα που ξεχείλιζε πάνω στο χαρτί. Σύμφωνα με τους κανόνες του σύμπαντος της νεαρής Γιαπωνέζας, ο συγγραφέας της ιστορίας που θα κατάφερνε να τη συγκινήσει θα ήταν και ο εκλεκτός. Αυτό συνέβαινε κάθε βράδυ… και η Κέικο, η νεαρή Γιαπωνέζα, κοιμόταν με τον εκλεκτό.

Η νεαρή Γιαπωνέζα, ένας γοητευτικός εραστής πλούσιων κυριών, ένας συνταγογράφος βιβλίων, ένας μυστηριώδης ονειροκυνηγός… Όλοι τους παλεύουν με τους δαίμονές τους, αναμετρώνται με το πεπρωμένο τους και –χωρίς να το αντιλαμβάνονται– καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν την ευγενέστερη απ’ όλες τις φιλοδοξίες: να κάνουν τους άλλους ευτυχισμένους.

Με μια αύρα που μαγεύει και υπνωτίζει, αυτό το συγκινητικό μυθιστόρημα του Νατάλιο Γκρουέσο ταξιδεύει τον αναγνώστη από το Παρίσι έως το Μπουένος Άιρες και από τη Βενετία έως την Ινδοκίνα.»



Ο Νατάλιο Γκρουέσο έχει αφιερώσει τη ζωή του στην πολιτιστική διαχείριση και τις διεθνείς σχέσεις, και έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε φορείς διεθνούς εμβέλειας. Έχει διατελέσει διευθυντής του Ισπανικού Θεάτρου (Teatro Espanol) και καλλιτεχνικός διευθυντής των τεχνών του θεάματος για την πόλη της Μαδρίτης. Ο δρόμος για την ευτυχία είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.



Διαβάστε την κριτική για το βιβλίο «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ» στους «Φίλους Της Λογοτεχνίας» στον ακόλουθο σύνδεσμο:


6 σχόλια: