Ταξίδια Μέσα Από Τη Λογοτεχνία!

Η Λογοτεχνία είναι για μένα ένα «παράθυρο» σ' έναν μαγικό κόσμο. Κάθε βιβλίο μάς ταξιδεύει σε κόσμους πραγματικούς ή φανταστικούς, τωρινούς, μελλοντικούς ή παρελθοντικούς. Ένα είναι το μόνο σίγουρο, κάθε βιβλίο που μας ενθουσιάζει, μας εντυπωσιάζει ή μας μαγεύει θέλουμε να το μοιραστούμε με άλλους φίλους-αναγνώστες. Έτσι κι εγώ, θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα βιβλία με ενθουσίασαν και με «γέμισαν» με πρωτόγνωρες ιδέες, εικόνες και συναισθήματα. Σαφώς και η άποψη του κάθε αναγνώστη είναι μοναδική και ένα βιβλίο που εμείς λατρέψαμε μπορεί κάποιος άλλος να το αντιπάθησε ή ακόμα και να το μίσησε... Μέσα από αυτήν την οπτική θεωρώ φρόνιμο να μη σχολιάζω όσα βιβλία δεν με εντυπωσίασαν ή με άφησαν αδιάφορη, διότι η άποψή μου είναι απολύτως υποκειμενική. Δεν θα ήθελα να προκαταλάβω αρνητικά κανέναν αναγνώστη, αποτρέποντάς τον από το να διαβάσει ένα βιβλίο το οποίο, ενδεχομένως, να τον ενθουσιάσει. Κάθε βιβλίο απαιτεί το κατάλληλο περιβάλλον, το υπόβαθρο και την ανάλογη διάθεση για να εκτιμηθεί, οπότε καλό θα είναι να μην απορρίπτουμε ποτέ τίποτα. Η έκφραση και αποτύπωση της δικής μου γνώμης για κάθε βιβλίο -αλλά και των απόψεων και σχολιασμών άλλων φίλων-συγγραφέων-αναγνωστών, που αναγράφονται στη σχετική κατηγορία-, έχουν ως μοναδικό σκοπό να εκφράσουν τον θαυμασμό μας για ορισμένα βιβλία που θεωρούμε άξια λόγου και θέλουμε να γίνουν ευρέως γνωστά, βοηθώντας έτσι τους αναγνώστες στην επιλογή του επόμενου βιβλίου που θα διαβάσουν. Πάντοτε με το μεγαλύτερο σεβασμό και θαυμασμό για όλους τους συγγραφείς, που μέσα από τις σελίδες των βιβλίων τους μας «ταξιδεύουν» μακριά από την εκάστοτε πραγματικότητα ή μας βοηθούν να την κατανοήσουμε καλύτερα, αλλά σε κάθε περίπτωση στολίζουν την ψυχή μας, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Κλειώ Ισιδ. Τσαλαπάτη

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

«Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ι – ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ», του Παναγιώτη Σιδηρόπουλου - Γράφει η Κλειώ Τσαλαπάτη

«Η ΤΡΙΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ Ι – ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ», του Παναγιώτη Σιδηρόπουλου - Γράφει η Κλειώ Τσαλαπάτη
Εκδόσεις: Αλκυών
Σελίδες: 374
Τιμή: 15 €

Υπάρχουν κάποιες στιγμές στη ζωή μας που πραγματικά αισθανόμαστε ότι υπάρχει κάποια ανώτερη δύναμη η οποία μας προστατεύει, κάποιος Φύλακας Άγγελος που μας καθοδηγεί ώστε να συναντηθούν οι δρόμοι μας με κάποιων άλλων ανθρώπων που, υπό κανονικές συνθήκες και χωρίς ‘άνωθεν παρέμβαση’, δε θα είχαν συναντηθεί ποτέ.
            Αυτό ακριβώς αισθάνθηκα γνωρίζοντας το συγγραφέα Παναγιώτη Σιδηρόπουλο και την εκπληκτική του «Τριλογία Των Αγγέλων». Ο συγγραφέας μέσα από το πρώτο αυτό λογοτεχνικό του πόνημα θέτει τις βάσεις για μια πολλά υποσχόμενη πορεία, καθώς η τριλογία του ξεκινά δυναμικά με το πρώτο μέρος της που τιτλοφορείται «Φύλακας Άγγελος». Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα φαντασίας, ένα βιβλίο συναρπαστικό με πλοκή ευρηματική και ευφάνταστη που συνεπαίρνει τον αναγνώστη από την πρώτη κιόλας σελίδα. Η υπόθεσή του είναι ασυνήθιστη, η δράση καταιγιστική, οι διάλογοι ολοζώντανοι και παραστατικοί και η μυθοπλασία γεμάτη σασπένς και ανατροπές.
            Όλα ξεκινούν σε μια γραφική ευρωπαϊκή πόλη, από αυτές που συνηθίζουμε να χαζεύουμε ονειροπολώντας σε κάποιες καρτ – ποστάλ. Μέσα στο ειδυλλιακό περιβάλλον με το γραφικό ποτάμι, τον κόσμο που περπατάει αμέριμνος και απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης και ρομαντισμού στα παρακείμενα του ποταμού μαγαζιά, την προσοχή του αναγνώστη αιχμαλωτίζει ένας αταίριαστος, ρακένδυτος άντρας. Όσο χαμένος και απόκληρος κι αν μας φαίνεται αυτός, τόσο υπέροχος, καλοντυμένος και αγέρωχος φαίνεται ο άλλος άντρας που τον συνοδεύει. Πιο ταιριαστό θα ήταν αν λέγαμε ότι τον συντροφεύει σε κάθε του βήμα, αφού δε διστάζει να τον ακολουθήσει ακόμα και όταν ο άστεγος αποφασίζει να δώσει τέρμα στην ανούσια ζωή του πηδώντας από μια γέφυρα στο ποτάμι.
            Ο Παναγιώτης Σιδηρόπουλος μας μεταφέρει στη συνέχεια σε ένα ορθόδοξο μοναστήρι όπου ο υπέργηρος ηγούμενός του αποφασίζει να εγκαταλείψει την πολύχρονη θητεία του στο μοναχικό βίο γιατί θεωρεί πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να εκπληρώσει το σκοπό της ζωής του, όπως του τον επιφύλασσε ο Θεός. Έχοντας ζήσει σχεδόν ολόκληρη τη ζωή του ως μοναχός κλεισμένος μέσα στη μονή, θεωρεί πως θα συμβάλει με τον δικό του τρόπο περισσότερο έξω από τα καθαγιασμένα τείχη.
            Στη συνέχεια ο συγγραφέας επεκτείνει την περιπλάνησή μας ταξιδεύοντάς μας στη Ρώμη και στα περίχωρα του Βατικανού. Ένας καθολικός ιερέας αποτυγχάνει να πείσει τους ανωτέρους του στην εκκλησιαστική ιεραρχία, για την αναγκαιότητα του επικίνδυνου έργου του και αρνείται να συμμορφωθεί με τις εντολές τους. Συνεχίζει λοιπόν να εξορκίζει δαίμονες από τα σώματα αθώων ανθρώπων, διακινδυνεύοντας έτσι, όχι μόνο την καθαίρεσή του, αλλά και την απώλεια της ίδιας της ψυχής του.
            Όλα αυτά τα συνταρακτικά γεγονότα λαμβάνουν χώρα για να μας προϊδεάσουν μόνο για την συναρπαστική συνέχεια. Η Γη δονείται και υποφέρει όχι μόνο εξαιτίας της αλόγιστης και μακροχρόνιας εκμετάλλευσης και καταστροφής της από τους ανθρώπους στο πέρασμα των αιώνων, αλλά κυρίως από την προσπάθεια των Δαιμόνων να επικρατήσουν στον πλανήτη και να κυριεύσουν κάθε ανθρώπινη ψυχή. Το μέλλον της ανθρωπότητας είναι πλέον ζοφερό και αβέβαιο και μόνο αυτοί οι λιγοστοί άνθρωποι τους οποίους μας σύστησε ο συγγραφέας στα πρώτα κεφάλαια, μαζί με όσους συνδέονται άμεσα ή έμμεσα μεταξύ τους, θα προσπαθήσουν να πολεμήσουν ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις του Εωσφόρου. Μόνη τους παρηγοριά ο Θεός και οι Φύλακες Άγγελοί τους οι οποίοι τους εφοδιάζουν με υπερφυσικές ικανότητες, καθώς η αστείρευτη αγάπη και πίστη τους στο ανθρώπινο είδος δεν παύει να υφίσταται ποτέ. Θα είναι όμως όλα αυτά αρκετά; Θα αποδειχθούν οι λίγοι αυτοί άνθρωποι ικανοί να αντιμετωπίσουν τις αμέτρητες λεγεώνες των αποκρουστικών δαιμόνων που τους καταδιώκουν σε γη, αέρα και θάλασσα, ή θα χαθούν και θα αποτελούν πλέον μια αμυδρή ανάμνηση;
Ο συγγραφέας επιχειρεί να απαντήσει σε κάποια από τα προαιώνια ερωτήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν τον άνθρωπο, εδώ και χιλιάδες χρόνια, για τους Αγγέλους και τους Δαίμονες, για την ύπαρξη του Καλού και του Κακού. Εάν το επιτυγχάνει ή όχι θα το κρίνετε εσείς οι αναγνώστες, διαβάζοντας αυτό το εκπληκτικό βιβλίο. Θα παρακολουθείτε την εξέλιξη σε κάθε σελίδα με κομμένη την ανάσα, θα δείτε κόσμους πέρα από κάθε φαντασία, θα προβληματιστείτε με τους πανέξυπνους και αιχμηρούς διαλόγους ανάμεσα σε ανθρώπους, αγγέλους και δαίμονες και όλα αυτά εν μέσω απόλυτα κινηματογραφικών σκηνών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε αυτό το μαγευτικό ‘ταξίδι’ στο έπακρο και θα ανυπομονείτε για τη συνέχεια!
Πολλά συγχαρητήρια στο συγγραφέα Παναγιώτη Σιδηρόπουλο για ένα μυθιστόρημα φαντασίας συναρπαστικό, πρωτότυπο και ολοζώντανο, του οποίου περιμένουμε να διαβάσουμε το 2ο μέρος με μεγάλη ανυπομονησία! Καλοτάξιδο!

Υπόθεση Οπισθόφυλλου:

«Σε μια πανέμορφη ευρωπαϊκή πόλη ένας μεσόκοπος άντρας, απόκληρος της ζωής, αποφασίζει να δώσει τέλος στη ρημαγμένη και ανούσια ύπαρξή του βουτώντας με ορμή στο κενό, επιζητώντας το λυτρωτικό θάνατο. Μαζί του, όμως, βουτάει και ο καλοντυμένος άντρας που τον συνοδεύει σε κάθε βήμα του, ακόμα και σε αυτό που δεν έχει γυρισμό…
Σε ένα ορθόδοξο μοναστήρι, χτισμένο ριψοκίνδυνα στην κορυφή ενός απότομου γκρεμού σκαμμένου από τα κύματα, ο υπέργηρος μοναχός, με τη σεβάσμια κατάλευκη γενειάδα, αποφασίζει να αφήσει το προστατευτικό κουκούλι του μοναστηριού όπου πέρασε όλη του τη ζωή. Η αποστολή του μία και μοναδική: να προσφέρει την υπεραιωνόβια ζωή του ως θυσία στο βωμό του Θεού που υπηρέτησε πιστά από παιδί…
Ένας καθολικός ιερέας λογομαχεί με δύο ακόμα ανθρώπους του σχήματος μέσα σε έναν ναό κοντά στο Βατικανό. Αγνοώντας συνειδητά την αρνητική απάντησή τους, εξακολουθεί το επίπονο και επικίνδυνο έργο του: να πραγματοποιεί εξορκισμούς δαιμόνων με μόνο όπλο του την ακλόνητη πίστη του στο Θεό…
Ταυτόχρονα, ο πλανήτης κλονίζεται από τεράστιες οικολογικές καταστροφές, η Φύση εκδικείται με το χειρότερο τρόπο, το μέλλον για το ανθρώπινο είδος φαντάζει ζοφερό, προοιωνίζοντας την έλευση της Δευτέρας Παρουσίας. Οι Δαίμονες είναι αποφασισμένοι να κυριαρχήσουν στις ανθρώπινες ψυχές, ενώ οι Άγγελοι είναι πολύτιμοι αρωγοί στους λίγους εναπομείναντες θνητούς που έχουν το σθένος να ορθώσουν το ανάστημά τους και να πολεμήσουν...»

Το πρώτο μέρος της «Τριλογίας Των Αγγέλων» είναι ένα μυθιστόρημα φαντασίας συναρπαστικό, το οποίο καθηλώνει τον αναγνώστη ευθύς εξ’ αρχής. Με υπόθεση ασυνήθιστη, πλοκή ευρηματική, δράση καταιγιστική, διαλόγους ζωντανούς και μυθοπλασία γεμάτη σασπένς και ανατροπές, ο συγγραφέας επιχειρεί να απαντήσει σε κάποια από τα προαιώνια ερωτήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν τον άνθρωπο για τους Αγγέλους και τους Δαίμονες. Εάν το επιτυγχάνει ή όχι θα το κρίνετε εσείς οι αναγνώστες, διαβάζοντας αυτό το εκπληκτικό βιβλίο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε αυτό το μαγευτικό ‘ταξίδι’ στο έπακρο και θα ανυπομονείτε για τη συνέχεια!

                                                                                    Κλειώ Τσαλαπάτη

                                                Βιβλιοκριτικός, Δημιουργός του Blog «Φίλοι Της Λογοτεχνίας»

Μπορείτε να διαβάσετε ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Παναγιώτη Σιδηρόπουλου από την προδημοσίευση των 3 πρώτων κεφαλαίων στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Προδημοσίευση Αποσπάσματος «Η Τριλογία Των Αγγέλων Ι - Φύλακας Άγγελος», του Παναγιώτη Σιδηρόπουλου για τους «Φίλους Της Λογοτεχνίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου