Ταξίδια Μέσα Από Τη Λογοτεχνία!

Η Λογοτεχνία είναι για μένα ένα "παράθυρο" σε έναν μαγικό κόσμο. Κάθε βιβλίο μας "ταξιδεύει" σε κόσμους πραγματικούς, ή φανταστικούς, τωρινούς, μελλοντικούς, ή παρελθοντικούς. Ένα είναι το μόνο σίγουρο, κάθε βιβλίο που μας ενθουσιάζει, μας εντυπωσιάζει, ή μας μαγεύει θέλουμε να το μοιραστούμε με άλλους φίλους - αναγνώστες. Έτσι κι εγώ, θέλω να μοιραστώ με όλους εσάς όσα βιβλία με ενθουσίασαν και με "γέμισαν" με πρωτόγνωρες ιδέες, εικόνες και συναισθήματα. Σαφώς και η άποψη του κάθε αναγνώστη είναι μοναδική και ένα βιβλίο που εμείς λατρέψαμε μπορεί κάποιος άλλος να το αντιπάθησε, ή ακόμα και να το μίσησε... Μέσα από αυτή την οπτική θεωρώ φρόνιμο να μη σχολιάζω όσα βιβλία δεν με εντυπωσίασαν, ή μου άφησαν αρνητικά συναισθήματα, διότι αυτά είναι απολύτως υποκειμενικά. Δεν θα ήθελα να προκαταλάβω αρνητικά κανέναν αναγνώστη, αποτρέποντάς τον από το να διαβάσει ένα βιβλίο το οποίο, ενδεχομένως, να τον ενθουσιάσει. Κάθε βιβλίο απαιτεί το κατάλληλο περιβάλλον, το υπόβαθρο και την ανάλογη διάθεση για να εκτιμηθεί, οπότε μην αποκλείετε ποτέ τίποτα. Η έκφραση και αποτύπωση της δικής μου γνώμης για κάθε βιβλίο, αλλά και των απόψεων και σχολιασμών άλλων φίλων - αναγνωστών που αναγράφονται στη σχετική κατηγορία, έχουν μοναδικό σκοπό να εκφράσουν το θαυμασμό μας για ορισμένα βιβλία που θεωρούμε άξια λόγου και θέλουμε να γίνουν ευρέως γνωστά, βοηθώντας έτσι τους φίλους - αναγνώστες στην επιλογή του επόμενου βιβλίου που θα διαβάσουν. Πάντοτε με το μεγαλύτερο σεβασμό και θαυμασμό για όλους τους συγγραφείς, που μέσα από τις σελίδες των βιβλίων τους μας "ταξιδεύουν" μακριά από την εκάστοτε πραγματικότητα ή μας βοηθούν να την κατανοήσουμε καλύτερα, αλλά σε κάθε περίπτωση "στολίζουν την ψυχή μας", ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Κλειώ Ισ. Τσαλαπάτη

Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2015

«ΝΙΚΟΛ - ΑΝΝΑ ΜΑΝΙΑΤΗ»: Τα Μυθιστορήματά Της - Γράφει η Κλειώ Τσαλαπάτη

Με την ευκαιρία της επικείμενης επανέκδοσης του βιβλίου της Νικόλ – Άννας Μανιάτη «Και Η Ελπίδα Γύρισε Ξανά» από τις εκδόσεις Ψυχογιός στις 19 Νοεμβρίου, νομίζω πως αρμόζει ένα αφιέρωμα στο συνολικό της συγγραφικό έργο. Έως τώρα, έχουν εκδοθεί δέκα μυθιστορήματά της,  5 από τις εκδόσεις Ωκεανίδα και 5 από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Ως αναγνώστρια, πρέπει να ομολογήσω πως έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί από τη συγγραφέα, καθώς κάθε ένα από τα πολυάριθμα βιβλία της είναι ξεχωριστό και διαφορετικό από τα υπόλοιπα. Το πρώτο δικό της που διάβασα, αλλά πέμπτο κατά σειρά έκδοσης, «Το Τίμημα», ήταν η πρώτη συγγραφική γνωριμία μου με την πέννα της κ. Μανιάτη. Ένα βιβλίο αληθινό, συγκινητικό, βγαλμένο μέσα από την ίδια τη ζωή, με αποχρώσεις αρχαίας τραγωδίας στη ζωή των ηρώων του, που με έκανε να αγαπήσω την εξαιρετική γραφή της και να την ακολουθώ με εμπιστοσύνη σε κάθε λογοτεχνικό της βήμα.
Από τότε, αναζήτησα και διάβασα όλα τα υπόλοιπα βιβλία της για τα οποία θα ήθελα να αναφέρω επιγραμματικά λίγα λόγια, μια και θεωρώ πως τα θέματα με τα οποία ασχολείται η συγγραφέας σε καθένα από αυτά, αξίζουν ιδιαίτερης μνείας. Στο βιβλίο της «Και Η Ελπίδα Γύρισε Ξανά», που θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω, κυρίως, ως αστυνομική λογοτεχνία, πέρα από την καταιγιστική δράση και την αριστοτεχνικά δομημένη πλοκή, θίγονται θέματα όπως αυτό της προδοσίας μεταξύ ενός ανδρόγυνου, της αρχαιοκαπηλίας, της απόδοσης δικαιοσύνης και της ανάκτησης εμπιστοσύνης  μέσα σε μια σχέση. Για αυτό λοιπόν, η δική μου συμβουλή είναι να σπεύσετε να το διαβάσετε μόλις κυκλοφορήσει, όσοι δεν το έχετε ήδη κάνει.
Στο πολύ πρωτότυπο μυθιστόρημά της «Οι Μούσες Της Σιωπής», το κύριο θέμα είναι η εκδίκηση τεσσάρων εντελώς διαφορετικών γυναικών εναντίον του ίδιου ανθρώπου που τις εξαπάτησε και πλήγωσε. Είναι εκπληκτική η πλοκή, καθώς και ο ευρηματικός τρόπος με τον οποίο τέσσερις τελείως ανόμοιοι άνθρωποι βρίσκουν κοινά σημεία επαφής και συμμαχούν, ώστε να πάρουν τη δικαιοσύνη στα χέρια τους, αποτελώντας έτσι τη Νέμεση για έναν αδίστακτο τυχοδιώκτη. 
Ένα επίσης, πολύ αγαπημένο μου μυθιστόρημά της, είναι το εξαιρετικό «Η Κόρη Του Φεγγαριού», το οποίο με καθήλωσε κυριολεκτικά, καθώς έχει ένα πολύ πρωτότυπο θέμα αλλά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πλοκή. Από ένα γινάτι της φύσης ή καλύτερα των γονιδίων, αν θέλαμε να το εκφράσουμε με ‘ιατρικούς όρους’, η ηρωΐδα  με το συμβολικό όνομα Λευκή, δεν καταφέρνει ποτέ να γίνει αποδεκτή από τον πραγματικό πατέρα της ως παιδί του, κάτι που έχει εξαιρετικά απρόβλεπτες συνέπειες στη ζωή της ίδιας αλλά και της μητέρας της. Σε αυτό το μυθιστόρημα η συγγραφέας  έχει ενσωματώσει και αρκετά στοιχεία από  το Λονδίνο, καθώς ένα κομμάτι του διαδραματίζεται εκεί όπου ζει και η ίδια μόνιμα.
Ακολουθεί ένα εξίσου συναρπαστικό βιβλίο της Νικόλ – Άννας Μανιάτη, το «Όταν Κλαίνε Τ Αστέρια», με το πολύ πρωτότυπο θέμα του κληρονομικού πνευματικού χαρίσματος της ηρωΐδας μας, αυτό της ενόρασης. Εδώ παρακολουθούμε τη ζωή των νομάδων αθίγγανων, τα ιδιαίτερα γνωρίσματά της ταραχώδους και επικίνδυνης ζωής τους, αλλά και το πώς η εκδίκηση μπορεί να διαποτίσει έναν χαρισματικό άνθρωπο και να τον μετατρέψει σε αδίστακτο εκτελεστή ενός σατανικού σχεδίου. Όμως, ακόμα και ένας τέτοιος ‘διαβρωμένος’ χαρακτήρας μπορεί να γαληνέψει και να αλλάξει χάρη στην παντοδύναμη και ιαματική  αγάπη.
Ας πάμε, όμως, τώρα στα επόμενα βιβλία της συγγραφέως  που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός. «Ο Αόρατος Δεσμός», είναι ένα μυθιστόρημα εξαιρετικά ασυνήθιστο και πρωτοπόρο, θα μπορούσαμε να πούμε, καθώς καταπιάνεται με το  ‘δύσκολο θέμα της κακοποίησης της μάνας από το παιδί! Η συγγραφέας ψυχογραφεί τους ήρωές της αριστοτεχνικά και με απόλυτη αληθοφάνεια, δίνοντάς μας ένα αληθινά αξέχαστο βιβλίο έντονων συναισθημάτων. Το πιο πρωτότυπο, ίσως και ευρηματικό στοιχείο, αυτού του βιβλίου είναι ο λόγος για τον οποίο ο γιος οδηγείται στην κακοποίηση της ίδιας του της μητέρας, κάτι που δεν συναντάται συχνά στην ελληνική και παγκόσμια λογοτεχνία.
Στο βιβλίο της «Κομμένα Λουλούδια» η συγγραφέας αλλάζει πάλι θέμα, αγαπημένη συνήθεια άλλωστε της κ. Μανιάτη να διαφοροποιείται εντελώς όσο αφορά στην θεματολογία της! Πρόκειται για ένα βιβλίο που πραγματεύεται τις ζωές τεσσάρων παιδιών, που αποκόπηκαν βίαια από τους φυσικούς γονείς τους, κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, τις μετέπειτα πορείες τους και τις συνέπειες που είχε αυτός ο χωρισμός στη διαμόρφωση των προσωπικοτήτων τους, στις μεταξύ τους σχέσεις και στην παραπέρα πορεία τους.  
Ακολουθεί  το εξαιρετικό και πρωτότυπο βιβλίο της «Ο Ύπνος Των Χιλίων Ημερών», όπου η συγγραφέας μας ταξιδεύει σε καταστάσεις που, πραγματικά, δε θα μπορούσαμε ποτέ να διανοηθούμε πως μπορούμε να βιώσουμε, καθώς καταδυόμαστε στον απύθμενο βυθό της ανθρώπινης ψυχής, αυτό του κώματος και των συνεπειών του στον ίδιο τον άνθρωπο που το βιώνει, αλλά και στους γύρω του, στο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του. Πολλές μεταφυσικές προεκτάσεις που, προσωπικά, μου κέντρισαν απίστευτα το ενδιαφέρον καθώς, αν και υπάρχουν πολλά καταγεγραμμένα ιατρικά περιστατικά είναι ακόμη άγνωστη η πορεία αλλά και οι ‘διαδρομές’ που ακολουθεί η ψυχή ενός ατόμου, όταν το σώμα του βρίσκεται σε μακροχρόνιο κώμα.
Τέλος, το περσινό και επίσης ξεχωριστό βιβλίο της κ. Μανιάτη είναι το «Πίσω Απ’ Τον Καθρέφτη», ένα μυθιστόρημα ιδιοφυές τόσο στη σύλληψή του όσο και στη θεματολογία του. Πρόκειται για μια πρωτότυπη και ασυνήθιστη ιστορία για μια γυναίκα και έναν άντρα, που η ζωή οδηγεί σε δύσβατα και ανεξερεύνητα μονοπάτια. Μη βιαστείτε να υποθέσετε πως αφορά μία ακόμα ιστορία αγάπης, γιατί θα γελαστείτε οικτρά. Μπορεί να υπάρχει το στοιχείο της αγάπης με πολλές και διαφορετικές αποχρώσεις, και όχι μόνο μεταξύ των δύο βασικών ηρώων μας, αλλά το κύριο στοιχείο είναι η εκδίκηση, απόλυτα δικαιολογημένη κατά τη γνώμη μου. Η εκδίκηση που αποφασίζει να πάρει μια γυναίκα όταν συνειδητοποιεί την προδοσία που διαπράχθηκε εις βάρος της από τον άνθρωπο στον οποίο είχε τυφλή εμπιστοσύνη, το σύζυγό της.
Το συγκεκριμένο μυθιστόρημα μου άφησε μετέωρο το αίσθημα της περιέργειας και της ανυπομονησίας για τη συνέχιση της πρωτότυπης ιστορίας του, από όπου έντεχνα και εσκεμμένα απουσίαζαν κάποια κομμάτια ώστε να ολοκληρωθεί η πορεία των ηρώων του. Η ίδια η συγγραφέας, στην συνέντευξη που παραχώρησε στους «Φίλους Της Λογοτεχνίας», δικαίωσε τις υποψίες μου όταν μας εκμυστηρεύτηκε ότι όντως υπάρχει δεύτερο μέρος που τιτλοφορείται «60 Βήματα» και ίσως κυκλοφορήσει μέσα στο 2016. Ελπίζω οι εκδόσεις Ψυχογιός να μην μας καθυστερήσουν πολύ την έκδοση του..!
Κάθε ένα βιβλίο της κ. Μανιάτη έχει τη δική του γοητεία, τη δική του πρωτότυπη υπόθεση και εγώ, προσωπικά, εκπλήσσομαι με την ευρηματικότητα και τη σπάνια ικανότητά της να μπορεί να ελίσσεται και να ασχολείται με διαφορετικά θέματα κάθε φορά. Η απόδειξη όσων δηλώνω είναι το τελευταίο, πιο πρόσφατο βιβλίο της, «Ο Έκπτωτος Άγγελος».
Αυτό είναι το δέκατο βιβλίο της Νικόλ Άννας Μανιάτη που διάβασα και, ειλικρινά, εξακολουθεί να με εκπλήσσει ευχάριστα. Και εδώ κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών, καθώς  το θέμα είναι κάτι εντελώς πρωτότυπο και έξω από τα συνηθισμένα και αναμενόμενα, τουλάχιστον στα ελληνικά εκδοτικά δεδομένα: ‘η αυτοκακοποίηση ενός παιδιού… και γι’ αυτό θεωρώ πως θα έπρεπε να σταθούμε λίγο περισσότερο στην ανάλυσή του, καθώς αποτελεί, και πρέπει να αποτελεί, ένα αντικείμενο για το οποίο πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε όλοι.
Η συγγραφέας επιλέγει αυτό το πολύ δύσκολο και ασυνήθιστο θέμα και υφαίνει μία εκπληκτική ανθρώπινη ιστορία, η οποία καθηλώνει τον αναγνώστη από την πρώτη έως την τελευταία σελίδα. Με ευφάνταστη και ευρηματική πλοκή η υπόθεση ξεδιπλώνεται με εμβόλιμα φλας-μπακ στην εξέλιξη του παρόντος και τα γεγονότα αποκαλύπτονται στα μάτια του έκπληκτου αναγνώστη, τον οποίο η συγγραφέας «βάζει» στη θέση κάθε ήρωα. Με αυτό τον τρόπο γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων και καταστάσεων σαν να βρισκόμαστε  πραγματικά εκεί και, το κυριότερο, συναισθανόμαστε την ψυχολογία του καθενός από αυτούς και έτσι μπορούμε να δικαιολογήσουμε  τις φοβίες, τους δισταγμούς, τις αμφιβολίες, τις φιλοδοξίες, τα μίση και τα πάθη, αλλά και την άδολη και πηγαία αγάπη που τους ωθεί στις εκάστοτε πράξεις τους.
Οι τέσσερις κεντρικοί ήρωες αυτού του εξαιρετικού, συγκινητικού και πρωτότυπου μυθιστορήματος είναι η Σοφία, η Αλεξάνδρα, η Καπρίς και ο Μάρκος. Τέσσερις άνθρωποι εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, οι οποίοι συνδέονται με άρρηκτους δεσμούς, καθώς οι πράξεις του ενός έχουν μοιραία αντίκτυπο και συνέπειες στη ζωή, τις επιλογές και τη συμπεριφορά των άλλων. Τα θέματα τα οποία θίγει η συγγραφέας και σε αυτό της το βιβλίο είναι πολλά, με κυρίαρχο φυσικά το θέμα της αυτοκακοποίησης ενός παιδιού, το οποίο ψάχνει απεγνωσμένα να βρει την αποδοχή και την επιβράβευση από το άτομο που δεν είναι διατεθειμένο να του τη δώσει ποτέ, τη μητέρα του.
Διαπιστώνουμε πόσο βαθιές και ανεξίτηλες μπορούν να γίνουν οι πληγές στον ψυχισμό ενός ανθρώπου, όταν αυτές χαραχτούν άδικα στην πολύ πρώιμη παιδική του ηλικία. Τότε, είναι δυνατόν να προκληθούν τόσο βαθιά και μόνιμα ψυχικά τραύματα που ακόμα και η πιο επισταμένη και μακροχρόνια ψυχοθεραπεία είναι δύσκολο να εξαλείψει, ενώ το παιδί που τα έχει υποστεί μπορεί να οδηγηθεί σε ολέθριες παρερμηνεύσεις της συμπεριφοράς των ατόμων του οικογενειακού και κοινωνικού του περίγυρου, με συνέπεια τη διαστρέβλωση των απόψεών του, της συμπεριφοράς του, ή ακόμα και του ίδιου του τού χαρακτήρα.
Η Νικόλ Άννα Μανιάτη θίγει όμως και άλλα προβλήματα και ακραίες συμπεριφορές, όπως την άκρατη φιλοδοξία και ματαιοδοξία κάποιων ανθρώπων, το κυνήγι της επιτυχίας με κάθε κόστος και την παρερμηνεία φαινομενικά λογικών καταστάσεων, που όμως μπορεί να κρύβουν εξαιρετικά κακόβουλα σχέδια διαταραγμένων μυαλών, την απίστευτη και, ενδεχομένως, μόνιμη αλλοίωση του χαρακτήρα ενός ατόμου από τη συνεχή τόνωση του εγωισμού του από την ίδια του τη μητέρα, η οποία δεν διστάζει να προβάλει και να εκτονώνει τα δικά της απωθημένα πάνω στην εύπλαστη ψυχοσύνθεση του παιδιού της.
Η συγγραφέας όμως, δε μένει μόνο στην επιφάνεια καθένα από τους πολλούς και καλοδουλεμένους χαρακτήρες των ηρώων της, αλλά μας οδηγεί βαθύτερα στον ψυχισμό και τις ιδιομορφίες του καθενός, έτσι ώστε να μη μας μένει η παραμικρή αμφιβολία για τον τρόπο με τον οποίο ενεργούν αυτοί. Όπως σε κάθε μυθιστόρημά της Νικόλ Άννας Μανιάτη έτσι και σε αυτό, όλες οι πράξεις, οι συμπεριφορές, οι αντιδράσεις και οι πορείες των ηρώων είναι απόλυτα τεκμηριωμένες και δικαιολογημένες. Η συγγραφέας εμβαθύνει μέσα στον ψυχικό τους κόσμο, κάνοντάς μας κοινωνούς των πιο κρυφών σκέψεών τους, δίνοντάς μας την ευκαιρία και το ερέθισμα να αναλογιστούμε τί θα κάναμε εάν βρισκόμασταν κάποτε στην ίδια θέση. Η Νικόλ - Άννα Μανιάτη έχει δημιουργήσει ένα μικρό, ολοζώντανο σύμπαν μέσα στο οποίο κινούνται οι ήρωες του βιβλίου της. Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, το δικό του χαρακτήρα και ενεργεί απόλυτα πειστικά ανάλογα με τα προσωπικά βιώματα, τις καταβολές και τις πεποιθήσεις του. 
Έχοντας λοιπόν, διαβάσει ολόκληρη την έως τώρα βιβλιογραφία της συγγραφέως θεωρώ πως έχει αφήσει το δικό της ανεξίτηλο στίγμα στην ελληνική λογοτεχνία που την ξεχωρίζει και την θέτει σε περίοπτη θέση στην καρδιά των αναγνωστών, όπως και στην δική μου. Αναμένουμε, λοιπόν, την επανέκδοση του παλαιότερου βιβλίου της «Και Η Ελπίδα Γύρισε Ξανά», το οποίο θα ξαναδιαβάσω με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά είμαι βέβαιη πως όσοι δεν το έχουν ήδη διαβάσει στην παλαιότερη έκδοσή του, θα ενθουσιαστούν με την εξαιρετική πλοκή του. Είναι από τα λίγα βιβλία που θα ήθελα να δω να γυρίζεται σε κινηματογραφική ταινία ή σειρά! Πολλά συγχαρητήρια στην αγαπημένη συγγραφέα για το σύνολο του αξιόλογου συγγραφικού της έργου και καλή επιτυχία σε όλα της τα βιβλία!

Βιογραφία Νικόλ – Άννας Μανιάτη:

Η Νικόλ-Άννα Μανιάτη γεννήθηκε στην Κύπρο, όπου και έζησε τα παιδικά της χρόνια. Σε πολύ νεαρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά της στο Λονδίνο. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και είναι κάτοχος Β.Α., P.G.C.E και Μ.Α. Ολοκλήρωσε επίσης σπουδές νοσηλευτικής τριετούς φοίτησης στο King Edward Memorial Hospital.
Το 1978 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου αρχικά εργάστηκε ως καθηγήτρια Αγγλικών, ενώ αργότερα άνοιξε δικό της Κέντρο Ξένων Γλωσσών, το οποίο διεύθυνε επί 18 χρόνια. Στο διάστημα αυτό εξέδωσε με επιτυχία τέσσερα εκπαιδευτικά βιβλία, τρία από τα οποία εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας. Το τέταρτο κυκλοφόρησε από το διεθνή εκδοτικό οίκο Longman. Υπήρξε επίσης εισηγήτρια εκπαιδευτικών σεμιναρίων και μέλος εξεταστικών επιτροπών για την ξενόγλωσση παιδεία. Στο ενεργητικό της περιλαμβάνονται και πολλές δημοσιεύσεις εκπαιδευτικών άρθρων.

Βιβλιογραφία Νικόλ – Άννας Μανιάτη:

«ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΓΥΡΙΣΕ ΞΑΝΑ»
Εκδόσεις: Ψυχογιός (2015)

Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 19/11/2015

Υπόθεση Οπισθόφυλλου:
«Μια απαγωγή βιομηχάνου στη Θεσσαλονίκη.
Αλλεπάλληλες κλοπές από εκκλησίες και αρχαιοκαπηλίες. 
Μια ανύποπτη γυναίκα που παραθερίζει στον Πλαταμώνα και η ανεξήγητη απόπειρα κατά της ζωής της που στοιχίζει τη ζωή σε μια αθώα Ιταλίδα τουρίστρια και εμπλέκει την ίδια σε μια περιπέτεια όπου γι' αυτήν δεν υπάρχει χτες ή αύριο.
Τι κοινό μπορεί να υπάρχει ανάμεσα σ' αυτές τις σκοτεινές ιστορίες; Ποιο στοιχείο είναι ο συνδετικός κρίκος που άθελα το κλειδί βρίσκεται στις χαμένες μνήμες της νέας γυναίκας;
Ο έρωτας που γεννιέται ανάμεσα στην Ειρήνη που ζει στη σύγχυση και την απορία, και τον νεαρό ερημίτη που τη βρήκε μισοπεθαμένη και της προσφέρει καταφύγιο, τους οδηγεί αναπόφευκτα σε καινούριες περιπέτειες με θύμα απαγωγής την ίδια αυτή τη φορά.
Μια περιπέτεια που κόβει την ανάσα, ένας έρωτας αγνός που επικρατεί μέσα στην σύγχυση του μυαλού, ένα ανελέητο κυνηγητό για δικαιοσύνη και τιμωρία και ανάμεσα τους η χαραμάδα με το αχνό φως της υπόσχεσης πως "η ελπίδα θα γυρίσει ξανά..."».

«ΕΚΠΤΩΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ»
Εκδόσεις: Ψυχογιός (2015)
Σελίδες: 480
Τιμή: 14,94 €

Υπόθεση Οπισθόφυλλου:
«Είδε την πόρτα να ανοίγει και ο πανικός την τύλιξε. Η καρδούλα της άρχισε να χτυπά με γοργό ρυθμό και ο κόμπος στον λαιμό έγινε κουβάρι που την έπνιξε. Ήθελε να ξεφωνίσει, να τρέξει… μα έμεινε παγωμένη στη θέση της μέχρι που ένα λευκό χέρι απλώθηκε και άδραξε τον μικρό καρπό της. Έκλεισε σφιχτά τα μάτια και περίμενε…

Η Σοφία μεγάλωνε σε ένα περιβάλλον πλημμυρισμένο από τη λατρεία του πατέρα και των παππούδων της, μα την αγάπη από το άτομο που κάθε παιδί αποζητά δεν την εισέπραξε ποτέ. Η απελπισμένη ανάγκη γι’ αυτή την αγάπη την έσπρωξε σε απεγνωσμένες και επικίνδυνες ενέργειες για την ίδια, φρικαλέες γι’ αυτούς που την λάτρευαν. Μέχρι που ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο, μα και με τον άνθρωπο που μια ζωή λαχταρούσε την αποδοχή στην καρδιά του. Και καταπρόσωπο με την Αλήθεια!

Υπάρχουν άραγε περιθώρια να ανατρέψει τα λάθη και να βαδίσει σε καινούργια μονοπάτια ευτυχίας;»

«ΠΙΣΩ ΑΠ’ ΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ»
Εκδόσεις: Ψυχογιός (2014)
Σελίδες: 424
Τιμή: 15,93 €

Υπόθεση Οπισθόφυλλου:
«Δυο καλά κρυμμένες επιστολές αποκαλύπτουν τα σχέδια του συζύγου της για το μέλλον της. Πώς θα αντιδράσει η δυναμική και όμορφη Μαριλένα Νέβα όταν θα δει τη ζωή της να ανατρέπεται; Όταν θα συνειδητοποιήσει πως ο μοναδικός άντρας που αγάπησε και εμπιστεύτηκε την πρόδωσε; 
Αλλόκοτος, πρωτότυπος και σκληρός ο τρόπος που θα επιλέξει να πάρει την εκδίκησή της. Θα παίξει με το μυαλό του, προσπαθώντας να τον μετατρέψει σε ένα άβουλο ον. Θα τα καταφέρει άραγε, και ποιο θα είναι το τίμημα; 
Η ευρηματικότητα του γυναικείου μυαλού όταν η προδοσία προκαλεί την εκδίκηση!»

«Ο ΥΠΝΟΣ ΤΩΝ ΧΙΛΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ»
Εκδόσεις: Ψυχογιός (2013)
Σελίδες: 480
Τιμή: 15,93 €

Υπόθεση Οπισθόφυλλου:
«Αν ο Σπύρος δεν είχε ξενυχτήσει το προηγούμενο βράδυ, αν είχε ακούσει το ξυπνητήρι του στις οκτώ, αν είχε τα απαραίτητα πέντε λεπτά στη διάθεσή του για να ελέγξει τα μηνύματα στον υπολογιστή και να δει ότι το ραντεβού των δέκα είχε μετατεθεί κατά μία ώρα αργότερα, δε θα είχε χάσει τη ζωή του. Τουλάχιστον, όπως αντιλαμβάνεται ο περισσότερος κόσμος την έννοια της ζωής! Ο Σπύρος Παπαγιάννης, στις δέκα παρά τέταρτο το πρωί της 23ης Μαρτίου 2005, έπαψε να υπάρχει. Για τρία ολόκληρα χρόνια! Η Μαρίνα Αγγελή, αδικημένη από τη φύση και τη ζωή, το απόγευμα της 23ης Μαρτίου 2005, ανακάλυψε ένα σημαντικό λόγο για να συνεχίσει να ζει. Η Ιωάννα και ο Αντώνης Δαμήρας, ευτυχισμένοι στα πενήντα τους, βρίσκονται μπλεγμένοι σε γεγονότα που τους ανατρέπουν τη ζωή. Και η Καίτη Καραπάνου, η όμορφη αρραβωνιαστικιά του Σπύρου, περιμένει το θαύμα που θα τον φέρει πάλι στην αγκαλιά της. Το πέρασμα του Σπύρου Παπαγιάννη στη ζώνη της ανυπαρξίας συμπαρασύρει τέσσερις ανθρώπους των οποίων η ζωή ανατρέπεται. Ανυποψίαστοι, μπλέκονται στον ιστό που η μοίρα θα υφάνει με άξονα τον Σπύρο, τον άνθρωπο που υπάρχει χωρίς να ζει. Παιχνίδια, καπρίτσια, μυστικά που περιμένουν πίσω από τις κλειστές κουρτίνες του μυαλού. Και κάπου πιο μακριά η ευτυχία παραμονεύει κι αυτή υπομονετικά…»

«ΑΟΡΑΤΟΣ ΔΕΣΜΟΣ»
Εκδόσεις: Ψυχογιός (2012)
Σελίδες: 488
Τιμή: 15,93 €

Υπόθεση Οπισθόφυλλου:
«Το ποδοβολητό πίσω της δυνάμωνε. Έφτανε στ’ αυτιά της απειλητικό, επίμονο. Τα βαριά άρβυλα άφηναν έναν οξύ ήχο καθώς χτυπούσαν πάνω στις πέτρες, στο καλντερίμι. Κάπου κάπου ξεχώριζε τις βρισιές που συνόδευαν το θόρυβο και οι απειλές τής πάγωναν το αίμα… Κάποιο λουκέτο ακούστηκε να μπαίνει στη θέση του και να κλειδώνει. Απέναντι ένα μάνταλο έπεσε βαρύ και σφάλισε μια πόρτα. Το χωριό θα έκλεινε τα μάτια σε ό,τι κι αν γινόταν! Πάσχισε να βρει κάπου να κρυφτεί μα η κοιλιά, που μόλις άρχισε να διαγράφεται, και ο σάκος που είχε κρεμασμένο στον ώμο την εμπόδιζαν.
H Αγγελική καταδιώχτηκε, πόνεσε, πείνασε για να φέρει στον κόσμο μια πολύτιμη ζωή. Μια κρίσιμη στιγμή, μια αθώα αλλά άτυχη κίνηση και μια εξήγηση που δόθηκε πολύ αργά, από φόβο, θα σταθούν μοιραίες για τη σχέση μητέρας και παιδιού.
Μια αλλόκοτη σχέση αγάπης και μίσους ανάμεσα σε μάνα και γιο με ολέθρια αποτελέσματα!
Μπορεί, άραγε, ο χρόνος να γυρίσει πίσω; Μπορεί η αγάπη της μάνας να βρει δικαίωση στην καρδιά του γιου της;»

«ΚΟΜΜΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ»
Εκδόσεις: Ψυχογιός (2011)
Σελίδες: 408
Τιμή: 11,08 €

Υπόθεση Οπισθόφυλλου:
«Πώς θα μπορούσε να μετρηθεί η μητρική αγάπη; Με τι να συγκριθεί; Έχει όρια η θυσία στην οποία φτάνει μια μάνα για χάρη των παιδιών της; Η Ευδοκία έκανε αυτό που την πρόσταξε η καρδιά της, δε σκέφτηκε ούτε στιγμή τον εαυτό της.
Ο Χρήστος ήταν μικρό παιδί ακόμη όταν οδηγήθηκε στο ορφανοτροφείο μαζί με τις τρεις αδελφές του, την Αναστασία, τη Στυλιανή και το μωρό, τη Σοφία. Ήταν αυτός που ανέλαβε να τις φροντίζει στις δύσκολες συνθήκες, αδελφός και γονιός μαζί, αποφασισμένος και σκληρός. Όσο σκληρό μπορεί να κάνει η ζωή ένα οκτάχρονο αγόρι. Και όταν τα τρία κορίτσια υιοθετήθηκαν από διαφορετικές οικογένειες και έφυγαν μακριά, ο Χρήστος ήταν και πάλι αυτός που ορκίστηκε ότι κάποτε θα έβρισκε ξανά τις αδελφές του, κι ότι θα αντάμωνε με τη μάνα του, όσα χρόνια κι αν περνούσαν, όσα χρόνια κι αν χρειαζόταν να περιμένει.
Μια ιστορία για τέσσερα παιδιά, τέσσερα κομμένα λουλούδια, που αποδεικνύει ότι η ανιδιοτελής αγάπη έχει το πιο μεθυστικό άρωμα.»

«ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ»
Εκδόσεις: Ωκεανίδα (2010)
Σελίδες: 480


Υπόθεση Οπισθόφυλλου:
«Πολλοί πιστεύουν πως το μίσος μέσα σου για κάποιον, δεν μπορεί να τον αγγίξει. Κατατρώει μόνο εσένα τον ίδιο.

Η μικρή, γλυκιά Μαργαρίτα από τα δώδεκα της μεγάλωνε μαθαίνοντας να μισεί τον παιδικό της φίλο και τη μάνα του. Ο πατέρας της τροφοδοτούσε την αθώα παιδική της ψυχή με το συναίσθημα αυτό, σταλάζοντας σταγόνα-σταγόνα το δηλητήριο του, βασισμένος στην αγάπη που του έτρεφε η κόρη του και την τυφλή της εμπιστοσύνη στο άτομο του. Και η Μαργαρίτα θυσίασε όνειρα και μέλλον γι αυτή την εμπιστοσύνη, γιγαντώνοντας μέσα της το μίσος και τη δίψα για εκδίκηση για τους ανθρώπους που της υπέδειξε.

Με ολέθριες συνέπειες για την οικογένεια του παιδικού της φίλου.
Όταν μαθαίνει την αλήθεια, είκοσι χρόνια μετά, θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να επανορθώσει για ότι προκάλεσε το παράλογο και άδικο συναίσθημα που κυριαρχούσε μέσα της τόσα χρόνια.
Αλλά έπρεπε να πληρώσει. Θα άντεχε το τίμημα της εξιλέωσης;


«ΟΤΑΝ ΚΛΑΙΝΕ Τ’ ΑΣΤΕΡΙΑ»
Εκδόσεις: Ωκεανίδα (2009)
Σελίδες: 488
Τιμή: 12,17 €


Υπόθεση Οπισθόφυλλου:
«Ο σαραντάρης Ελληνοαμερικανός έμεινε σιωπηλός. Η δεκαεπτάχρονη Ρουμάνα τσιγγάνα τον κοίταζε σοβαρή… Πενήντα χρόνια μετά, η μοίρα έμελλε να παίξει με τις ζωές δύο νέων ανθρώπων. Του νεαρού επιτυχημένου Ελληνοαμερικανού Στέφανου και της όμορφης, μυστηριώδους Κασσάνδρας.

Η μοιραία συνάντησή τους άλλαξε τραγικά τη ζωή τού Στέφανου, γιατί η Κασσάνδρα θέλησε ν’ αλλάξει αυτό που έγραψαν τ’ άστρα.

Όταν όμως κλαίνε τ’ αστέρια…»«ΟΙ ΜΟΥΣΕΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ»
Εκδόσεις: Ωκεανίδα (2008)
Σελίδες: 509

Υπόθεση Οπισθόφυλλου:
«Τέσσερις γοητευτικές, άγνωστες μεταξύ τους, επιτυχημένες γυναίκες. Ο έρωτας μπαίνει στη ζωή τους, σε διαφορετικές στιγμές, αλλά το τίμημα είναι πολύ βαρύ. Αφήνει πίσω του συντρίμμια, πόνο και μια ερημιά στην ψυχή.
Η μοίρα αποφασίζει ένα ραντεβού ανάμεσά τους και δένονται μ έναν αόρατο ψυχικό δεσμό και δυνατή φιλία. Ανακαλύπτουν με φρίκη ότι υπαίτιος της δυστυχίας τους είναι ο ίδιος άνθρωπος. Αποφασίζουν να τον εκδικηθούν...
Όμως η μοίρα αποφασίζει αλλιώς!«Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ»
Εκδόσεις: Ωκεανίδα (2007)
Σελίδες: 397
Τιμή: 9,74 €

Υπόθεση Οπισθόφυλλου:
«Η Λευκή, αθώο θύμα οικογενειακών γονιδίων, ζει χωρίς τη στοργή του πατέρα της, ώσπου ένα απόγευμα μαθαίνει τυχαία μια τρομερή αλήθεια. Συγκλονισμένη, εγκαταλείπει το μικρό χωριό και την ασφάλεια του σπιτιού της προσπαθώντας να ξεφύγει από τη μοίρα της. Το δωδεκάχρονο κορίτσι αποφασίζει να τελειώσει τη ζωή του στα νερά της θάλασσας. Σώζεται από ένα ζευγάρι τουριστών και η ζωή του πια αλλάζει ολοκληρωτικά.

Χρόνια αργότερα, επιτυχημένη στη ζωή και με τη λαχτάρα της ευτυχίας στην καρδιά, ξαναβρίσκεται στην Ελλάδα. Οι αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας ξυπνούν έντονες κι αποφασίζει να ξετυλίξει το κουβάρι του μυστηρίου που καλύπτει τη γέννησή της.
Οι παιδικοί φόβοι ξαναγυρίζουν, μα η επιθυμία να μάθει είναι δυνατότερη.»

Για απευθείας επικοινωνία με τη συγγραφέα μπορείτε να επισκεφθείτε το ιστολόγιό της (blog): http://nicolannamaniati.blogspot.comΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου