Ταξίδια Μέσα Από Τη Λογοτεχνία!

Η Λογοτεχνία είναι για μένα ένα «παράθυρο» σ' έναν μαγικό κόσμο. Κάθε βιβλίο μάς ταξιδεύει σε κόσμους πραγματικούς ή φανταστικούς, τωρινούς, μελλοντικούς ή παρελθοντικούς. Ένα είναι το μόνο σίγουρο, κάθε βιβλίο που μας ενθουσιάζει, μας εντυπωσιάζει ή μας μαγεύει θέλουμε να το μοιραστούμε με άλλους φίλους-αναγνώστες. Έτσι κι εγώ, θέλω να μοιραστώ μαζί σας όσα βιβλία με ενθουσίασαν και με «γέμισαν» με πρωτόγνωρες ιδέες, εικόνες και συναισθήματα. Σαφώς και η άποψη του κάθε αναγνώστη είναι μοναδική και ένα βιβλίο που εμείς λατρέψαμε μπορεί κάποιος άλλος να το αντιπάθησε ή ακόμα και να το μίσησε... Μέσα από αυτήν την οπτική θεωρώ φρόνιμο να μη σχολιάζω όσα βιβλία δεν με εντυπωσίασαν ή με άφησαν αδιάφορη, διότι η άποψή μου είναι απολύτως υποκειμενική. Δεν θα ήθελα να προκαταλάβω αρνητικά κανέναν αναγνώστη, αποτρέποντάς τον από το να διαβάσει ένα βιβλίο το οποίο, ενδεχομένως, να τον ενθουσιάσει. Κάθε βιβλίο απαιτεί το κατάλληλο περιβάλλον, το υπόβαθρο και την ανάλογη διάθεση για να εκτιμηθεί, οπότε καλό θα είναι να μην απορρίπτουμε ποτέ τίποτα. Η έκφραση και αποτύπωση της δικής μου γνώμης για κάθε βιβλίο -αλλά και των απόψεων και σχολιασμών άλλων φίλων-συγγραφέων-αναγνωστών, που αναγράφονται στη σχετική κατηγορία-, έχουν ως μοναδικό σκοπό να εκφράσουν τον θαυμασμό μας για ορισμένα βιβλία που θεωρούμε άξια λόγου και θέλουμε να γίνουν ευρέως γνωστά, βοηθώντας έτσι τους αναγνώστες στην επιλογή του επόμενου βιβλίου που θα διαβάσουν. Πάντοτε με το μεγαλύτερο σεβασμό και θαυμασμό για όλους τους συγγραφείς, που μέσα από τις σελίδες των βιβλίων τους μας «ταξιδεύουν» μακριά από την εκάστοτε πραγματικότητα ή μας βοηθούν να την κατανοήσουμε καλύτερα, αλλά σε κάθε περίπτωση στολίζουν την ψυχή μας, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ!

Κλειώ Ισιδ. Τσαλαπάτη

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

«Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ», της Κάρεν Ντιόν – Γράφει η Κλειώ Τσαλαπάτη


«Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΑΛΤΟΥ», της Κάρεν Ντιόν – Γράφει η Κλειώ Τσαλαπάτη
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Σελίδες: 352
Τιμή με έκπτωση: 13,95€

          Φανταστείτε να είχατε γεννηθεί μέσα σε μία ξύλινη καλύβα πάνω σε ένα μικρό κομμάτι στεριάς στη μέση ενός τεράστιου βάλτου… Φανταστείτε, επίσης, να μην είχατε γνώση καμιάς σύγχρονης άνεσης όπως το ηλεκτρικό ρεύμα, το τρεχούμενο νερό, η κεντρική θέρμανση, το τηλέφωνο, η τηλεόραση, οι ηλεκτρικές συσκευές κάθε είδους και η μόνη εικόνα σας για τον έξω κόσμο να ήταν αυτή που θα σας πρόσφεραν παλιά τεύχη του National Geographic που εκδόθηκαν τουλάχιστον πριν από πενήντα χρόνια… Φανταστείτε, ακόμα, οι μόνοι άνθρωποι με τους οποίους είχατε έρθει σε επαφή έως τα δώδεκά σας χρόνια να ήταν η μητέρα και ο πατέρας σας, ενώ οι "διασκεδάσεις" τις οποίες απολαμβάνατε  από τότε που θυμάστε τον εαυτό σας να ήταν το κυνήγι, το ψάρεμα, η ιχνηλασία και η πεζοπορία για ώρες μέσα στο χιόνι… Φανταστείτε, τέλος, να μαθαίνατε κάποια στιγμή από έναν άγνωστο "εισβολέα" στον μικρόκοσμό σας ότι ο πατέρας σας, που εσείς έως τότε λατρεύατε, θαυμάζατε και ακολουθούσατε κατά πόδας σαν πιστό σκυλί, δεν είναι πραγματικά αυτός που νομίζατε αλλά ένας αδίστακτος απαγωγέας της έφηβης πριν από κάποια χρόνια μητέρας σας και στη συνέχεια βιαστής και ανελέητος "δεσμοφύλακάς" και των δυο σας…
          Η Χελέινα, η αντισυμβατική ηρωίδα του καθηλωτικού ψυχολογικού θρίλερ της Karen Dionne με τίτλο «Η Κόρη Του Βασιλιά Του Βάλτου», που κυκλοφορεί από τις αγαπημένες εκδόσεις Κλειδάριθμος, όχι μόνο μπόρεσε να φανταστεί όλα τα παραπάνω που σε εμάς φαίνονται αδιανόητα, αλλά τα έζησε με κάθε τους ανατριχιαστική και επώδυνη λεπτομέρεια. Έχοντας εδώ και αρκετά χρόνια αποτινάξει τον καταπιεστικό "ζυγό" του παρανοϊκού Ινδιάνου πατέρα της και έχοντας επιστρέψει μαζί με τη μητέρα της στον πολιτισμό που έως τότε αγνοούσε, η Χελέινα έχει πια τη δική της οικογένεια. Παντρεμένη και ευτυχισμένη με τον Στίβεν, έχει αποκτήσει δύο πανέμορφες και χαρισματικές κόρες, ενώ η δουλειά της είναι να παράγει και να πουλάει μαρμελάδες και ζελέ με άγρια φρούτα, όχι μόνο στην Άνω Χερσόνησο του Μίσιγκαν αλλά και σε άλλες πολιτείες της Αμερικής διαδικτυακά. Επέλεξε να "ξεχάσει" το άγριο και απολίτιστο παρελθόν της από τη στιγμή που σιγουρεύτηκε πως ο πατέρας της συνελήφθη και κλειδώθηκε στη φυλακή. Το "ξέχασε" τόσο που δεν το ανέφερε ποτέ ούτε στον άντρα ούτε στα παιδιά της, ενώ άλλαξε το επίθετό της και αποφάσισε να συνεχίσει τη ζωή της κοιτώντας μόνο μπροστά στο μέλλον.
          Όμως, το παρελθόν μας είναι δυνατόν να το αγνοήσουμε, να το λησμονήσουμε, να μην αναφερόμαστε ποτέ σε αυτό σαν να μην υπήρξε καν αλλά εκείνο θα βρει μια μικρή "χαραμάδα" στη μετέπειτα ζωή μας και θα "πέσει" πάνω μας ορμητικό, αδυσώπητο και ανελέητο. Θα μας αναγκάσει να κοιτάξουμε κατάματα τη γυμνή αλήθεια, όσο άσχημη, επώδυνη και δυσάρεστη και αν είναι, θα μας θυμίσει όλα όσα έχουμε "παραχώσει" στις πιο βαθιές και σκοτεινές γωνιές του μυαλού μας και θα μας πιέσει να αναγνωρίσουμε όλες τις πράξεις, τα λάθη, τις χαμένες ευκαιρίες και τις ευχάριστες ή δυσάρεστες αναμνήσεις μας.
          Αυτά ακριβώς συνέβησαν και στην εφησυχασμένη Χελέινα όταν πληροφορήθηκε ότι ο καταδικασμένος πατέρας της σκότωσε τους δύο δεσμοφύλακές που τον συνόδευαν κατά τη μεταφορά του και δραπέτευσε με άνεση πίσω στους βάλτους τους οποίους γνώριζε σαν την παλάμη του, εκεί όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε μέχρι τα δώδεκά της η ενήλικη πλέον Χελέινα. Η αστυνομία βεβαίως έχει εξαπολύσει οργανωμένο κυνηγητό για να τον ανακαλύψουν, να τον συλλάβουν και να τον ξανακλείσουν στη φυλακή για πάντα αυτή τη φορά, όμως η ηρωίδα μας γνωρίζει πολύ καλά πως εκείνος ξέρει τόσο καλά τους βαλτότοπους και είναι τόσο άριστα εκπαιδευμένος να επιβιώνει  σε αυτούς και να ξεφεύγει από τους εκάστοτε διώκτες του, που οι οργανωμένες προσπάθειες της πολιτειακής αστυνομίας του Μίσιγκαν δε θα φέρουν κανένα απολύτως αποτέλεσμα. Η Χελέινα συνειδητοποιεί πως η μόνη που μπορεί να τον εντοπίσει μέσα στους αχανείς βάλτους είναι η ίδια, αφού έχει λάβει ακριβώς την ίδια εκπαίδευση από εκείνον και γνωρίζει, ή καλύτερα μπορεί να προβλέψει, με ακρίβεια την κάθε του κίνηση. Αποφασίζει, λοιπόν, να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, αφενός για να προστατέψει την οικογένειά της, η οποία έως τότε αγνοούσε το περίεργο παρελθόν και την πραγματική της καταγωγή και, αφετέρου διότι κανείς άλλος δε θα μπορέσει να τον εντοπίσει και να τον παραδώσει εκεί όπου ανήκει, στη φυλακή.
          Το αστυνομικό θρίλερ «Η Κόρη Του Βασιλιά Του Βάλτου» είναι ένα βιβλίο από αυτά που πραγματικά δεν μπορείς να αφήσεις από τα χέρια σου, καθηλωτικό, πρωτότυπο, συναρπαστικό και με πολλές ανατροπές. Ο τίτλος του, ευφυώς εμπνευσμένος από το αντίστοιχο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, μας βάζει ευθύς εξαρχής στην υποβλητική ατμόσφαιρα του μυθιστορήματος. Η συγγραφέας στήνει με μαεστρία μία πλοκή αριστοτεχνική, σκιαγραφώντας όλους τους ήρωες με την ίδια ακρίβεια, ενώ αναπαριστά με κινηματογραφικούς ρυθμούς το παρόν και το παρελθόν, την καταδίωξη και την αιχμαλωσία. Η ηρωίδα Χελέινα είναι μία από τις πλέον αντισυμβατικές που έχω ποτέ συναντήσει, αφού η διττή υπόσταση του χαρακτήρα της είναι αυτή που την καθιστά μοναδική και αξιομνημόνευτη. Από τη μία, έχει την άγρια φύση που της κληροδότησαν τα γονίδια και η ανατροφή του πατέρα της όταν ζούσε στον βάλτο και, από την άλλη, έχει την ξεκάθαρη και σαρωτική αγάπη για τον σύντροφο και τα παιδιά της τα οποία είναι όλος της ο κόσμος. Καλείται να διαλέξει ανάμεσα στην παρούσα πραγματικότητά της και στα καταχωνιασμένα, διαστρεβλωμένα συναισθήματα αγάπης και θαυμασμού προς τον μόνο πατέρα που γνώρισε ποτέ. Η ηθική, η λογική και η ψυχική της ισορροπία δοκιμάζονται, ενώ εμείς διαβάζουμε ένα από τα πιο καλογραμμένα και πρωτότυπα θρίλερ των τελευταίων χρόνων, πασχίζοντας μάταια να μαντέψουμε την κατάληξη. Είναι ένα από τα μυθιστορήματα που αξίζει να διαβάσετε, Φίλοι μου!

Υπόθεση Οπισθόφυλλου:

«Μια γυναίκα ρισκάρει τα πάντα για να βρει τον άντρα που καθόρισε το παρελθόν και απειλεί να κλέψει το μέλλον της: τον πατέρα της…

Η Χελέινα έχει έναν σύζυγο που την αγαπάει και δύο αξιολάτρευτες κόρες, αλλά κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό: είναι ο καρπός της ανίερης ένωσης μιας έφηβης και του βιαστή απαγωγέα της. Πριν από σχεδόν τριάντα χρόνια, ο πατέρας της είχε σύρει το δεκατετράχρονο θύμα του σε μια απομονωμένη καλύβα στους βαλτότοπους του Μίσιγκαν και δύο χρόνια αργότερα γεννήθηκε η Χελέινα, που έμαθε να αγαπάει τη φύση, το ψάρεμα, την ιχνηλασία και το κυνήγι, και λάτρευε απεριόριστα τον πατέρα της –μέχρι την ημέρα που ανακάλυψε την άγρια, παρανοϊκή πλευρά του…

Πλέον έχει θάψει τόσο βαθιά το μυστικό της ώστε ούτε ο άντρας της γνωρίζει την αλήθεια. Όταν όμως ο πατέρας της σκοτώνει δύο δεσμοφύλακες και εξαφανίζεται στους βάλτους, η Χελέινα ξέρει πολύ καλά ότι το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας δεν θα βγάλει πουθενά. Μόνο ένα άτομο μπορεί να ξετρυπώσει τον διαβόητο «βασιλιά του βάλτου»,  επειδή μόνο ένα άτομο έχει εκπαιδευτεί από αυτόν: η κόρη του.

Και η Χελέινα επιδίδεται σε ένα αγωνιώδες, σχεδόν ασθματικό κυνηγητό που εξελίσσεται σε σκληρό αγώνα επιβίωσης. Όμως, ποιος είναι ο κυνηγός και ποιος το θήραμα;»

    ΔΙΕΘΝΕΣ BEST SELLER

    Μεταφράζεται σε 25 γλώσσες.

    Ανακηρύχθηκε ένα από τα καλύτερα βιβλία του 2017 από τα Library Journal, Daily Telegraph, ibooks,
    Hudson Booksellers και Powell’s Books.

    Βραβεύτηκε με το Suspense Magazine’s Crimson Scribe Award.

Βιογραφία Συγγραφέως:
Η Κάρεν Ντιόν είναι συνιδρύτρια της διαδικτυακής συγγραφικής κοινότητας Backspace, που οργανώνει ετήσιες συναντήσεις συγγραφέων, και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Θρίλερ, όπου έχει διατελέσει αντιπρόεδρος. Αρθρογραφεί, μεταξύ άλλων, στα Daily Finance, Huffington Post, Psychology Today, Writer’s Digest Magazine, RT Book Reviews και Handbook of Novel Writing. Η Κόρη του βασιλιά του βάλτου είναι το τέταρτο μυθιστόρημά της. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την Κάρεν στην ιστοσελίδα της, karen-dionne.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου